animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Φαήλος: Αντώνη μην υπογράψεις

Φαήλος: Αντώνη μην υπογράψεις
Να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς τις έγγραφες δεσμεύσεις προς την τρόικα ζήτησε δημόσια ο Φαήλος Κρανιδιώτης,  φίλος και όχι σύμβουλος του κ. Σαμαρά, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.
Μιλώντας στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ , ο κ. Κρανιδιώτης είπε: «Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπογράψει ο Α. Σαμαράς και ντρέπομαι για τη δημόσια συζήτηση που γίνεται με τον τρόπο που γίνεται. Αντί να συνταχθεί όλη η πολιτική ηγεσία, γιατί δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με το ναι του κ. Σαμαρά και της ΝΔ, για την έκτη δόση μας ζητάνε αυτό, για την έβδομη τι θα μας ζητήσουνε; Ομήρους; Θα μας ζητήσουν κάτι άλλο; Αν δεν τους αρέσει πάλι η φάτσα μας, αν κουνιόμαστε στη γραμμή. Έχει να κάνει με τη διεθνή αξιοπρέπεια της χώρας μας και την αξιοπιστία μας.»

Κατά τον κ. Κρανιδιώτη , όσα έχει κάνει ήδη ο Α. Σαμαράς είναι αρκετά και θα ήταν υποταγή  ή εξευτελισμός  μια νέα υπογραφή. «Ο κ. Σαμαράς είπε δημόσια ότι θα στηρίξει τη δανειακή σύμβαση, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, έδωσε υπουργούς, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, έστειλε επιστολή στο ΕΛΚ, τι άλλο πρέπει να κάνει;» ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης και  επισήμανε ότι αυτή τη στάση θα έπρεπε να τηρήσει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.

Όσο για τον κίνδυνο της χρεοκοπίας αν οι δανειστές δεν εκταμιεύσουν την έκτη δόση, ο κ. Κρανιδιώτης υποστήριξε ότι « είναι μια χάρτινη απειλή αυτό ... παρότι ο κ. Σαμαράς με 5 ανθρώπους έχει δεσμευτεί δημόσια θα πτωχεύσει η χώρα, θα πυροδοτηθούν τα cds τα τοξικά για ένα πείσμα; Εγώ έχω και την αίσθηση ότι όλο αυτό έχει ελληνική προέλευση.»

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο κ. Κρανιδιώτης  άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ υπονοώντας σαφές ότι κρύβεται πίσω από τις ευρωπαϊκές πιέσεις . «Κάποιος από εδώ το τροφοδοτεί< ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης και σημείωσε πως « νομίζουν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ ότι να στριμώξουν τον κ. Σαμαρά, να τον ταπεινώσουν ενδεχομένως, ώστε να έχει απώλειες.»