animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγές στην εργασιακή εφεδρεία και ενδεχομένως στην απελευθέρωση των ταξί

Εξετάζονται αλλαγές στην εφεδρεία και τα ταξί
Εξετάζονται αλλαγές στην εφεδρεία και τα ταξί
Ο υπουργός Υποδομών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία για την κατάθεση των καταλόγων με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε εφεδρεία

Αλλαγές στην εργασιακή εφεδρεία και ενδεχομένως στην απελευθέρωση των ταξί εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βορίδης θεωρεί πως η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας δεν είναι ορθολογική και θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία βασικών υπηρεσιών που όχι μόνο εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά φέρνουν και έσοδα στα κρατικά ταμεία, όπως οι συγκοινωνίες αλλά και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, το θέμα εξετάζεται. "Εξετέθησαν τα δεδομένα και τα στοιχεία στον κ. αντιπρόεδρο. Θα περιμένουμε μια παρέμβαση της κυβέρνησης αφού συσκεφθούν τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να υπάρξει μια ρύθμιση που χωρίς να αναιρεί την ταυτότητα και την ενότητα της συνολικής ρύθμισης, ταυτόχρονα θα σταθμίζει και θα μετριάζει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μέτρου σε συγκεκριμένους τομείς" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.
Ο υπουργός Υποδομών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία για την κατάθεση των καταλόγων με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε εφεδρεία, σημειώνοντας ότι η μορφή που θα πάρει η διορθωτική αυτή παρέμβαση θα συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο.
"Δεν μπορεί να αναδιοργανώνουμε μια εταιρεία βγάζοντας στην εφεδρεία, 450 οδηγούς αλλά να μην έχουμε δει τι επίπτωση έχει αυτό στις συγκοινωνίες", είπε.
Σε ερώτηση για το θέμα των ταξί και αν θα ισχύσουν τα πληθυσμιακά κριτήρια ο κ. Βορίδης είπε ότι "θα τα δούμε, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα με πολύ προσοχή".