animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

12 Ιανουαρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι άλλη μια προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για τη μη μείωση των συντάξεων αποδείχτηκε απάτη.  Στόχος τους δεν είναι απλά η μείωση των συντάξεων αλλά ένα συντονισμένο σχέδιο φυσικής εξόντωσης των Ελλήνων πολιτών.  Μέσα στο στημένο και γνωστό πια σκηνικό της δήθεν διαπραγμάτευσης ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κατρούγκαλος, με περηφάνια παρουσίασε το σχέδιο του για το ασφαλιστικό που συντάχθηκε από την «αριστερή» κυβέρνηση.  Οι καλύτεροι συνεργάτες των δανειστών προχωρούν στην σταδιακή κατάργηση του θεσμού των συντάξεων με μειώσεις που θα φτάσουν στο 30% και σε ένα ασφαλιστικό σύστημα ταφόπλακα για όλους αλλά κυρίως για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2016.
Τελειώνουν και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής αλληλεγγύης και αναδιανεμητικής διάστασης. Φέρνουν για ψήφιση περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων σε τέτοιο επίπεδο που τελικά η σύνταξη αντικαθίσταται με φιλοδώρημα ανέχειας για τους κόπους μιας ζωής ενώ οι αυξήσεις ορίων ηλικίας κάνουν τον εργασιακό βίο, αβίωτο για όλους μας.
Σε ένα πρωτοφανές εξοντωτικό σχέδιο νόμου προβλέπονται και διατάξεις όπως αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση και των τωρινών αποδοχών των εργαζόμενων, μέτρα που δεν δίνουν καμία προοπτική για βιωσιμότητα του συστήματος,  παρά μόνο  στοχοποιούν τους αδύνατους, οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα στην αύξηση της ανεργίας, της μαύρης εργασίας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση για το σύνολο των Ελλήνων. 
Το καθεστώς των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων δεν επανέρχεται, για τις Συλλογικές Συμβάσεις ούτε κουβέντα, αντίθετα η κυβέρνηση προχωρά σε «διάλογο» και τα βρίσκει μόνο με τους εργοδότες, οι οποίοι με φανερά και μυστικά ανταλλάγματα συμφωνούν ξαφνικά με τον μέχρι χθες ταξικό αντίπαλο τους, ενώ την ίδια ώρα αποκλείουν από το διάλογο τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Το αποκορύφωμα του εμπαιγμού είναι ότι οι ίδιοι που τα ψηφίζουν, μας καλούν προκλητικά να βγούμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε. 
Η ζωή και η επιβίωση μας δεν είναι δυνατό να γίνει ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να ικανοποιήσει τους δανειστές. 
Βεβαίως είναι απαραίτητη η επίλυση του Ασφαλιστικού αλλά με τρόπο ώστε να δίνεται μια βιώσιμη μακροχρόνια λύση, μια λύση που στόχο θα έχει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και όχι την ικανοποίηση των απαιτούμενων από το «αριστερό» μνημόνιο.  Μια τέτοια λύση θα έρθει μόνο με την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη διατήρηση της κρατικής ενίσχυσης του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης που αποτελεί όρο κάθε κράτους δικαίου.
Όλοι μαζί  αντιστεκόμαστε και κλιμακώνουμε τον αγώνα
Λέμε ΟΧΙ στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΧΙ στην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος