animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΔΑΠ: Ενέκρινε η έκτακτη γ.σ. τη συμμετοχή στην ΑΜΚ της Attica Bank

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ  η απόφαση του δ.σ. της Επιχείρησης για συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (AMK) της Attica Bank  με 20 εκατομμύρια ευρώ.
 Όπως ανέφερε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ η απόφαση για συμμετοχή στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής, με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, είναι επωφελής για την εταιρεία και πάρθηκε με τη νόμιμη πλειοψηφία.
Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο Δημόσιο. Από αρκετούς μετόχους υπήρξαν διαφορετικές απόψεις για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ της τράπεζας, ενώ αντιρρήσεις εκφράστηκαν και από την ομοσπονδία των εργαζομένων

Ακόμη, επικύρωσε την εκλογή νέων μελών του Δ.Σ., αλλά και της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, ενώ εξελέγη παράλληλα και ως νέο μέλος του Δ.Σ. ο κ. Αλέξανδρος Πουλιάσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που έλαβε χώρας στην έδρα της εταιρείας στο Γαλάτσι, παρευρέθηκαν 102 Μέτοχοι, κάτοχοι 81.565.155 μετοχών, εκπροσωπώντας το 76,59% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή των Μελών του Δ.Σ. κ.κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Ιωάννη Μπενίση, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Μελών αυτού κ.κ. Αντωνίου Βαρθολομαίου και Επαμεινώνδα Σκλαβενίτη, για το υπόλοιπο της θητείας τους.
Παράλληλα, ο Μέτοχος Πλειοψηφίας - Ελληνικό Δημόσιο εξέλεξε τον κ. Αλέξανδρο Πουλιάση ως νέο Μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Ελευθερίου Μαγιάκη. Η θητεία του νέου Μέλους λήγει στις 28.06.2018.
Ακόμη, η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του κ. Νικολάου Σαράντη ως Μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους κ. Ελευθερίου Μαγιάκη και για το υπόλοιπο της θητείας.
Σημειώνεται πως το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Ορισμός Επιτροπής Ελέγχου", δεν συζητήθηκε και κατά συνέπεια η Επιτροπή Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3693/2008, παραμένει ως έχει αποτελούμενη από τους κ.κ. Μιχαήλ Σταυρουλάκη ως Πρόεδρο, Ιωάννη Καρδαρά και Νικόλαο Σαράντη ως Μέλη.