animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρία στις 23 Μαρτίου στην πλατεία Place Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες



Οι πολίτες που προέρχονται από όλη την Ευρώπη, που αντιπροσωπεύουν τα σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους που στήριξαν την πρωτοβουλία η πρώτη επιτυχημένη Ευρωπαίων Πολιτών για το δικαίωμα στο νερό θα υπενθυμίσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να εργαστούν για τους πολίτες τους, όχι για τις επιχειρήσεις.
Πότε:
Στις 23 Μαρτίου, την ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Πού:


Διαμαρτυρία στις 12:30 στην πλατεία Place Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες
Ποιος:
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κίνημα νερού, ένα δίκτυο που συγκεντρώνει λαϊκά κινήματα σε όλη την Ευρώπη οποίου στόχος είναι να ενισχύσει την αναγνώριση του νερού ως κοινό αγαθό και ως θεμελιώδες δικαίωμα καθολικής.
Η κλήση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημόσιων Υπηρεσιών Ένωσης (EPSU)
Οι διοργανωτές θα παρέχουν ομιλητές από τα συνδικάτα και τις οργανώσεις του νερού από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, μεταξύ άλλων.
Γιατί:
Έχει περάσει ένας χρόνος από τη λεγόμενη «θετική» απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρωτοβουλία η πρώτη επιτυχημένη Ευρωπαίων Πολιτών (ΠΕΠ) και δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια. Σχεδόν δύο εκατομμύρια πολίτες που υποστήριξαν την πρωτοβουλία περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει το Ανθρώπινο Δικαίωμα για Νερό στην ΕΕ, και να σταματήσει η εμπορευματοποίηση του νερού και αποκρατικοποιήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοεί το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό στην ατζέντα της όπως φαίνεται καθαρά από ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου 4 νερού που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την ίδια ημέρα και με την ανακοίνωσή της σχετικά με την οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα και η οδηγία για τις πλημμύρες της 9 Μαρτίου 2015 .
Αυτή τη στιγμή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά τη γνώμη του για την πρωτοβουλία και το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη να εξαρτούν την πρόσβαση σε νερό και αποχέτευση ανθρώπινο δικαίωμα, να σταματήσουν την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης και μια σαφή εξαίρεση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε κάθε εμπορική συμφωνία. Και ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει μια ισχυρή δήλωση για την επίτευξη των στόχων αυτό.