animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5 Μαρτίου 2015

5 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσαν για να μοιράσουν θέσεις αλλά οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη


Χωρίς καμία μεταμέλεια το ΣΕΚΕΣ παραδέχτηκε ότι συνεδρίασαν για να μοιράσουν θέσεις στο οργανόγραμμα.  Ευτυχώς οι εργαζόμενοι για μια ακόμα φορά τους γύρισαν την πλάτη. 
Καμία διάθεση δεν έχει η παράταξη της ΔΑΚΕ να «νομιμοποιεί» με την παρουσία της σε συγκεντρώσεις του ΣΕΚΕΣ-ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.  Το ίδιο αισθάνονται και οι υπόλοιποι συνάδελφοι.  Αυτό φάνηκε από την «απήχηση» που είχε η συγκεκριμένη συγκέντρωση όπου αντί για το σύνηθες που μαζεύονταν εννέα άτομα προχθές η συμμετοχή άγγιζε τους δέκα έξι! 
Την ώρα που η χώρα κινδυνεύει, το μόνο που τους απασχολεί είναι οι καρέκλες και η συνδιοίκηση.  Τους λέμε για τελευταία φορά ότι δεν νομιμοποιούνται να παρεμβαίνουν με αυτές τις μεθόδους αγνοώντας τους σχετικούς Νόμους και το Καταστατικό της Εταιρείας.  Είναι προφανές ότι όταν γράφουν για «ενοποίηση εργασιακών αντικειμένων ώστε να υπάρχει αξιοποίηση προσωπικού», εννοούν στην πραγματικότητα την κατάργηση θέσεων και καρατόμηση άξιων και ικανών στελεχών.  Ακολουθούν κατά γράμμα το «νοικοκύρεμα» που έκανε πρόσφατα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με διορισμούς αμέτρητων Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά, με νομοσχέδιο συστήνουν θέσεις αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων, και στρατιές συμβούλων, επιβαρύνοντας υπερβολικά τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
        Έχουν το θράσος να μιλάνε για αξιοκρατία τα στελέχη του ΣΕΚΕΣ, όταν στελεχώνουν όλες τις θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση (Γενικές Γραμματείες, Διοικητές Οργανισμών) με αποτυχημένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Σύντομα θα καταλάβουν ότι οι παλαιοκομματικές πρακτικές που επιχειρούν να εφαρμόσουν ανήκουν στο παρελθόν και έχουν καταδικαστεί από τους εργαζόμενους.
        Μετά από πέντε ώρες συζητήσεων και χάσιμο χρόνου συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε όλα και με όλους, ως συνήθως, χωρίς να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.  Επικρότησαν όμως την Απόφαση της Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου, για άνοιγμα των συνόρων και ελεύθερη είσοδο και χορήγηση άδειας παραμονής για όλους τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.  Κουβέντα βέβαια για την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεών τους τις οποίες διέγραψαν οριστικά μπροστά στο φόβο των «θεσμών».
        Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι, χωρίς ίχνος ντροπής εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης της ΔΕΗ, δείχνοντας απόλυτη πίστη και υποταγή στο κόμμα.  Έτσι εννοούν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις;
Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα πλέον από αυτούς και θα τους κρίνουν σκληρά το αμέσως επόμενο διάστημα.  Δε θα επιτρέψουμε να δημιουργήσουν τα ίδια προβλήματα στην υπογραφή της δικιάς μας Συλλογικής Σύμβασης.
Ευτυχώς, με όλα αυτά που κάνουν, έχει ήδη αρχίσει για αυτούς η αντίστροφη μέτρηση και δεν θα προλάβουν να καταστρέψουν την ΕΥΔΑΠ και τη χώρα γιατί πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ