animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ Συμμετοχή της ΟΜΕ στις εκδηλώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού στις Βρυξέλες 22-24 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή της ΟΜΕ στις εκδηλώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού στις Βρυξέλες 22-24 Μαρτίου 2015
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2015, στις Βρυξέλες, διαδηλώνοντας και θέτοντας το δικαίωμα στο νερό και στις υπηρεσίες αποχέτευσης στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών, Μαίρη Λιάπη, μίλησε στους παρευρισκόμενους για τις πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει στην Ελλάδα για την ενημέρωση των πολιτών, για τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του φυσικού πόρου, αλλά και τα νομικά μέτρα που έλαβε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καθώς και για την μεγάλης σπουδαιότητας θετική Απόφαση του ΣτΕ με την οποία δόθηκε τέλος στα όποια σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.
Στα πλαίσια της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών νερού, παρουσιάστηκαν επίσης τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΥΔΑΠ για τους πολίτες, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με την πρόταση αυτά να υιοθετηθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Ευρώπη οφείλει να διασφαλίσει το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Με οργανωμένες δράσεις και επιμονή στον αγώνα για δημόσιο νερό μπορούμε να πετύχουμε. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ