animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 6 Απριλίου 2016
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ με την υπ ́αριθμ.18882/30-3-2016 απόφαση του ενέκρινε την πρόσληψη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου 300 ατόμων. Η ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ, της οποίας πάγιο αίτημα είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,(το οποίο άλλωστε αποτυπώνεται στην τελευταία Σ.Σ.Ε 2015), χαιρετίζει την απόφαση αυτή και τονίζει ότι θα είναι αρωγός σε κάθε απόφαση που ωφελεί τόσο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την Εταιρεία.
Περικοπές αμοιβών εργαζομένων. Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-Ε.ΥΔ.Α.Π. στις 30-3- 2016 αποφάσισε και έστειλε στη Διοίκηση επιστολή στην οποία επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται εσφαλμένα και παράνομα οι διατάξεις του Ν.4024/2011.
Ειδικότερα στην εφαρμογή του άρθρου 31 του ως άνω νόμου, δεν έχουν συμπεριληφθεί κατά τον υπολογισμό του μέσου κατά κεφαλήν κόστους της επιχείρησης τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στους εργαζόμενους κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ.18275/2014 απόφασης του Δ.Σ., των οποίων αφορά στο έτος 2009. Επισημαίνουμε ότι αν είχαν συνυπολογιστεί τα ποσά αυτά οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων θα ήταν πολύ μικρότερες.
Προσλήψεις 8μηνου προσωπικού. Την Παρασκευή 1-4-2016 αναρτήθηκαν οι πίνακες των προσληφθέντων (175) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της Ε.ΥΔ.Α.Π.
Διατακτικές τροφής. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. με την υπ’ αριθμ. 18884/30-3-2016 απόφαση η χορήγηση ποσού 450€ σε κάθε εργαζόμενο με την μορφή διατακτικών τροφής.
Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-Ε.ΥΔ.Α.Π. αποφάσισε ομόφωνα την παραίτηση του Προέδρου της από την Επιτροπή Διαβούλευσης για το Οργανόγραμμα με το σκεπτικό ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια Επιτροπή που έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Εκφράστηκε η άποψη από όλες τις παρατάξεις ότι το αποτέλεσμα της εργασίας της άτυπης Επιτροπής για το
Οργανόγραμμα
μετά από τόσους μήνες δεν είναι το αναμενόμενο, διότι δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένο ως προς τη σκοπιμότητα και το όφελος των ενδεχόμενων αλλαγών. Επικράτησε η άποψη ότι τα χρονικά περιθώρια της διαβούλευσης είναι πολύ στενά για να υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ανακοινώσεις Παρατάξεων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι μέχρι τώρα δεν είχαμε απαντήσει σε ανακοινώσεις παρατάξεων. Θεωρούμε όμως ότι η υπεύθυνη στάση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας καθώς και οι χαμηλοί τόνοι που κρατά, θεωρείται από κάποιους σαν αδυναμία. Οφείλουμε λοιπόν να απαντήσουμε σε αναληθή στοιχεία που παρουσιάζονται σε κάποιες από τις τελευταίες ανακοινώσεις κάποιων παρατάξεων.
(1) Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε όλους τους χώρους δουλειάς, δίπλα στα καθημερινά προβλήματα όλων των εργαζομένων, προσπαθώντας να δώσει λύσεις και δεν κάθεται ταμπουρωμένη στα γραφεία της όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάζουν. Μάρτυρες για αυτό είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
(2) Στην μέχρι τώρα πορεία της η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χειρίζεται με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και χρηστικότητα τόσο τις εισφορές των μελών της, όσο και την επιχορήγηση που λαμβάνει μέσω ΣΣΕ, θέλοντας να βελτιώσει τα ελλείμματα που έχει διαπιστώσει τόσο την επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους, όσο και σε θέματα λειτουργικά, μέσα από μία φειδωλή διαχείριση των πόρων της.
Δεν δεχόμαστε ωστόσο την παραμικρή αιχμή για την διαχείριση αυτή από κανέναν και η πόρτα της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε έλεγχο.
(3) Να συγχαρούμε την παράταξη του  που αφιερώνει έστω και στον χώρο του υστερόγραφου (τέτοιο σεβασμό δείχνει στον θεσμό), τρεις προτάσεις σε ανακοίνωσή της για να διαψεύσει την θέση που πήρε ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ στις 30/3/2016 όσον αφορά την συμμετοχή του Προέδρου της ΟΜΕ στην Επιτροπή του Οργανογράμματος . Τα πρακτικά του Δ.Σ. στην διάθεση σας
συνάδελφοι.
Για όλα τα παραπάνω θέματα αλλά και κάθε τι που προκύπτει θα σας
ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος                Κιόσης Χρήστος