animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ 19-4-2016

   

19 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ενώ η Κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, ο κος Μπενίσης στήνει φιέστες αποπροσανατολισμού.



Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξήγγειλε ότι θα επιβαρύνει σημαντικά εκτός των άλλων και τα τιμολόγια ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ μέσω της μεγάλης αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 24%, που ανακοίνωσε ότι θα ξεπουλήσει όλους τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, που φέρνει και 4ο μνημόνιο πριν καν ψηφίσει το 3ο με επιπλέον μέτρα 3 δις ευρώ που θα είναι η τελική εξόντωση όλων των πολιτών, η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ο κος Μπενίσης με το μόνο που ασχολείται είναι στημένες συγκεντρώσεις. Οι δεσμεύσεις τους για μειώσεις των τιμολογίων και μέτρα κοινωνικής στήριξης και προστασίας των αδυνάμων μετατράπηκαν σε δυσβάσταχτες αυξήσεις, που θα έχουν ως συνέπεια το φυσικό αγαθό να γίνει είδος πολυτελείας.

 Η πολυδιαφημιζόμενη διαβούλευση της Διοίκησης για το Οργανόγραμμα μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις είχε παταγώδη αποτυχία και κατέληξε σε φιάσκο. Μόνο 45 εργαζόμενοι κατέθεσαν την άποψή τους σχετικά με το θέμα (ποσοστό μόλις 2% επί του συνόλου). Οι υπόλοιποι της γύρισαν την πλάτη με αποκορύφωμα τα μέλη του Συλλόγου Μηχανικών που την απαξίωσαν πλήρως. 

 Η Διοίκηση μετά από αυτά πρέπει να σταματήσει άμεσα την όλη διαδικασία. Ο κος Μπενίσης οφείλει ως κομματικός προϊστάμενος να ενημερώσει τους συναδέλφους για την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, που ενώ ξεκίνησε από 1,8 δις ευρώ, αφού έσκισε πρώτα όλα τα μνημόνια, έφτασε τώρα τα 8,5 δις ευρώ εξοντώνοντας πλήρως τον Ελληνικό λαό. Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά θα κρατήσει την ψυχραιμία του και δεν θα επιτεθεί στους εργαζόμενους, όπως κάνει κατά την προσφιλή του τακτική σε κάθε συγκέντρωση μέχρι τώρα.

 Όλοι γνωρίζουν το περιεχόμενο των νέων σφαγιαστικών μέτρων για το ασφαλιστικό-φορολογικό και το τσουνάμι που έρχεται. Στόχος τους είναι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο την Μεγάλη Εβδομάδα που θα είναι πραγματικά η Εβδομάδα των Παθών για όλους τους εργαζόμενους.

Ας σταματήσει επιτέλους η Διοίκηση να αποπροσανατολίζει με το Οργανόγραμμα που έχει σαν στόχο να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους, γιατί οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Ας ασχοληθούν έστω και τώρα με τα σοβαρά προβλήματα της Εταιρείας που έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, έχοντας τεράστιες ευθύνες για την αλματώδη αύξηση των οφειλών κατά 42 εκ. ευρώ, την εκχώρηση των πάντων σε εργολάβους και για την τοποθέτηση 20 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής, που μάταια προσπαθούν να συγκαλύψουν και οφείλουν άμεσα να επιστρέψουν τα χρήματα πριν παραπεμφθεί το θέμα στην δικαιοσύνη.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ