animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.16-12-2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΥΔΑΠ ΜΕ SUEZ

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο        Τ  Υ  Π  Ο  Υ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΥΔΑΠ ΜΕ SUEZ
Στο όνομα της «εξόδου από την κρίση», η Κυβέρνηση επιβάλει πολιτικές ξεπουλήματος του Δημοσίου Πλούτου. Στο όνομα της «εισροής κεφαλαίων και των επενδύσεων» παραδίδουν πλήρως στους ιδιώτες στρατηγικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ενώ ετοιμάζονται να παραδώσουν στους ιδιώτες την διαχείριση κοινωνικών αγαθών όπως είναι το ΝΕΡΟ και η ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ πιστή στις εντολές της κυβέρνησης, είχε προγραμματίσει την Τρίτη 15-12-2015 στο κτίριο της Λαοδικείας, συνάντηση με επιτελικά στελέχη της SUEZ εντελώς αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ, καλώντας μάλιστα τουλάχιστον 20 διευθυντικά στελέχη της ΕΥΔΑΠ για την παρουσίαση της τεχνογνωσίας της Εταιρείας μας.
Η αντίδραση της Ομοσπονδίας και των Εργαζομένων μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλες τις Παρατάξεις ήταν άμεση και μαζική. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε όλους για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας καθώς και για την συμμετοχή τους στην παρέμβαση που έγινε στην Διοίκηση, με αποτέλεσμα την ακύρωση της σημερινής προγραμματισμένης συνάντησης. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση γιατί δεν τελείωσε ακόμα τίποτα. Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας σειράς αγώνων που οι τελευταίες εξελίξεις μας επιβάλουν να δώσουμε από εδώ και πέρα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Ε.ΥΔ.Α.Π. δεν θα δεχτούμε με κανένα τρόπο την παραχώρησή της σε στρατηγικό επενδυτή ή την εκχώρηση του μάνατζμέντ σε ιδιώτες.
Η διαχείριση του φυσικού αυτού αγαθού που λέγεται νερό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα χέρια διεθνών ή ντόπιων κερδοσκόπων.
Η ΕΥΔΑΠ έχει την τεχνογνωσία και το ικανό στελεχιακό δυναμικό καθώς και τα ταμειακά διαθέσιμα για να κάνει όλες τις απαραίτητες επενδύσεις. Μαζί με την άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού, η Διοίκηση μπορεί να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Εταιρείας χωρίς καμία  "εξωτερική" βοήθεια.
Η απάντησή μας σε αυτή την πολιτική είναι:
ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ε.ΥΔ.Α.Π. ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 


Σινιώρης Γιώργος Κιόσης Χρήστος

ΥΓ1. Θα θέλαμε να επισημάνουμε μετά από καταγγελία συναδέλφων συνδικαλιστών, την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η άδικη εις βάρος τους φραστική επίθεση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, παρά την γενικότερη εγκράτεια που επέδειξε το σύνολο των παρευρισκομένων.  
ΥΓ2.   Ο Διευθύνων Σύμβουλος σε συνεχείς ερωτήσεις μας δεν δεσμεύτηκε για το τι θα γίνει με την πώληση του ποσοστού του 11% που συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το Μάνατζμεντ της Εταιρείας να δοθεί σε ιδιωτη.