Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Δήλωση Προέδρου ΔΑΚΕ Ι Τ. κ. Νικόλαου Κιουτσούκη


 Είναι ξεκάθαρο και κάθε ημέρα γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι η ανάληψη της Προεδρίας της Ν Δ. από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπηρετεί με συνέπεια και σηματοδοτεί την επιβεβλημένη “επιστροφή” στις ρίζες της καραμανλικής παράδοσης, στο κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό κέντρο.

Όταν μάλιστα αυτή η “επιστροφή” πραγματοποιείται με πολιτικούς όρους και κρυστάλλινο ιδεολογικό στίγμα μακριά από την τεχνοκρατική ανελαστικότητα, τότε διαμορφώνει συνθήκες δυναμικής επανασυσπείρωσης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Πατρίδα μας και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, παρά τις όποιες εύλογες διαφοροποιήσεις απέναντι στο κατά γενική ομολογία αδιέξοδο και καταστροφικό 3ο Μνημόνιο, η επιχειρηματολογία και η ανάλυση άλλαξαν, το μέτρο και η μετριοπάθεια στο ύφος και το ήθος υποκατέστησαν την αλαζονεία και το δεικτικό τρόπο, η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή επανήλθαν πειστικά στο λεξιλόγιο ως θεμελιώδεις στόχοι.
Αυτό έχει ανάγκη η μαχόμενη κοινωνική βάση της Ν Δ. προκειμένου να εμπνευστεί ξανά και να ενεργοποιηθεί.
Η “ιδιοκτησία” των Μνημονίων απεμπολείται και η ψευδεπίγραφη “αριστερή” ιδιοκτησία της κοινωνικής ευαισθησίας αποδομείται.
Ο ριζοσπαστικός-κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος ώστε η ΝΔ να ξανασυναντήσει δημιουργικά τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου με όχημα την κοινή προκοπή και όχι με “τεχνάσματα” κοινωνικού αυτοματισμού, με λογικές ήπιας προσαρμογής και όχι δόγματος ΣΟΚ.
Άλλωστε οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνο όταν έχουν την κοινωνία σύμμαχο, μόνο όταν έχουν ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και θετικό κοινωνικό πρόσημο.


Δήλωση Προέδρου ΔΑΚΕ Ι Τ.
κ. Νικόλαου Κιουτσούκη