animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκαν οι διορισμοί των επικεφαλής σε ΕΥΔΑΠ

 Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι διορισμοί των Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Ιωάννη Μπενίση, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστου Σπίρτζη.
Η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου εγκρίθηκε με 9 ψήφους υπέρ, μία κατά και 6 παρόν.
Υπέρ του διορισμού του Ιωάννη Μπενίση τάχθηκαν 9 βουλευτές, καταψήφισαν 5, ενώ δύο δήλωσαν παρόν.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος μίλησε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ΕΥΔΑΠ, ενώ έδωσε έμφαση στην διασφάλιση του νερού ως κοινωνικό αγαθό και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, σχολεία, παιδικές χαρές ή δημόσια ιατρεία καθώς επίσης και ρύθμιση για τη διευθέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Μπενίσης, τόνισε ότι πρέπει η επιχείρηση να παίξει πιο έντονο κοινωνικό ρόλο και αυτό, όπως είπε, μπορεί να γίνει με τη σωστή αναλογία.
Σε ερώτηση των βουλευτών της Ν Δ. Γιάννη Τραγάκη και Νικήτα Κακλαμάνη αν θεωρεί ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ με την περιφέρεια για το θέμα του Θριάσιου πεδίου ο κ. Μπενίσης απάντησε αρνητικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα προασπιστούν τα συμφέροντα των μικρομετόχων της επιχειρήσης.
 http://www.sofokleousin.gr