animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Όλα τα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής άνοιξε τις διαδικασίες διαδοχής τους με την παραίτησή του και τον ορισμό του κ. Μεϊμαράκη ως μεταβατικού προέδρου, άνοιξε η όρεξη σε πολλά στελέχη της ΝΔ που θέτουν δημόσιο ή στο παρασκήνιο θέμα υποψηφιότητάς τους όταν αρχίσει η διαδικασία.

Ανάμεσα στα στελέχη που από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μετά έδειξαν τις προθέσεις να θέσουν υποψηφιότητα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έχουν προστεθεί σήμερα στη λίστα αφήνοντας με δηλώσεις ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέλθουν στη διαδικασία διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιοι, οι κ.κ Μ. Βορίδης, Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Π.Τατούλης.

Στο παρασκήνιο πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τις ...μηχανές τους ζεσταίνουν ο Κ. Μητσοτάκης, η Ολ. Κεφαλογιάννη, ο Β. Κικίλιας και Μ. Κεφαλογιάννης.

Μέσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, υπάρχει ανάμεσα στους υποψηφίους και κάποιος που δεν είναι μέλος της ΝΔ. Πρόκειται για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πετρο Τατούλη ο οποίος από τη στιγμή που διαγράφτηκε το 2008 από τον τότε πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ Κώστα Καραμανλή από βουλευτής και μέλος του κόμματος και δεν έχει από τότε υπογράψει αίτηση μέλους.

Μάλιστα στέλεχος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας μιλώντας στο newsit έλεγε ότι "αν θέλει ο Τατούλης να είναι υποψήφιος θα πρέπει να κάνει αίτηση εγγραφής στο κόμμα. Εκτός να σκέπτεται να κατεβάσει για την προεδρία την κόρη του η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές".
Θοδωρης Δαφέρμος
newsit