animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Εκπρόσωπου Εργαζομένων στο Δ.Σ. Αγγελάκη Μανώλη



Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η
Στις δραματικές στιγμές που ζούμε όλοι, οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και ομοψυχία που απαιτείται για να πάρουμε τις ορθότερες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας. Η σημερινή κυβέρνηση, με προφανή την έλλειψη αξιοπιστίας, αφού τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε ένα συνεχές γκρέμισμα όλων των θυσιών του Ελληνικού Λαού και επιδόθηκε σε ένα θέατρο του παραλόγου προσποιούμενη ότι διαπραγματεύεται, έφερε τελικά τους Έλληνες μπροστά σε ένα διχαστικό αδιέξοδο χωρίς νόημα και οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία.  Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία για να γλιτώσουμε την ολική καταστροφή.  Την ώρα που οι πολίτες στέκονται με απόγνωση μπροστά από τα ATM, συνταξιούχοι λιποθυμούν στις ουρές για να πάρουν τα 120€ μην έχοντας τα βασικά για να επιβιώσουν, την ώρα που η ίδια η υπόσταση της χώρας κινδυνεύει και βρισκόμαστε σε καθεστώς χρεοκοπίας, η κυβέρνηση, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας συνεχίζει να φέρνει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εξυπηρετούν τις ομάδες συμφερόντων της περιορίζοντας την αξιοκρατία, χάριν της κομματοκρατίας.
            Την ίδια τακτική χρησιμοποιεί και στην ΕΥΔΑΠ που βιώνει αυτές τις μέρες πρωτοφανείς καταστάσεις και συμπεριφορές που καμία σχέση δεν έχουν με το κύρος και την ιστορία της Εταιρείας μας.
 
 Απόφαση 18644/24.6.2015 - Μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων της ΕΥΔΑΠ 

Το Δ.Σ. ενέκρινε μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Εταιρείας και μάλιστα από την επόμενη κιόλας μέρα «έφυγαν» τα πρώτα 60 εκ. €.  Προσωπικά διατύπωσα την κάθετη αντίρρηση μου και κατήγγειλα την παράνομη αυτή μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος που θέτει σε κίνδυνο τα ταμειακά διαθέσιμα, ειδικά στην αβέβαιη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε.  Τα μέλη του Δ.Σ. οφείλουν να διαφυλάσσουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα της Εταιρείας και των εργαζομένων και να μην υπονομεύουν το μέλλον της ΕΥΔΑΠ.  Προ μηνών, όπως είχατε ενημερωθεί, είχε επιχειρηθεί να γίνει αυτό με τρόπο καταφανώς παράνομο, με επιστολή που είχε αποστείλει τότε ο κ. Βαρουφάκης. Το εγχείρημα τότε είχε αποτύχει. Τώρα διά της πλαγίας και παρά τις τεκμηριωμένες διαφωνίες για τη νομιμότητα της Απόφασης, δυστυχώς άνοιξε η κερκόπορτα για την απώλεια όλων των διαθέσιμων που συγκεντρώθηκαν με πολύ μεγάλες προσπάθειες την τελευταία διετία.

Απόφαση 18635/24.6.2015 – Απασχόληση φοιτητών κατά τους θερινούς μήνες στην ΕΥΔΑΠ
Το Δ.Σ. ενέκρινε την απασχόληση φοιτητών στην ΕΥΔΑΠ κατά τους θερινούς μήνες. Φέτος για πρώτη φορά, επικράτησε η άποψη των νέων μελών του Δ.Σ., που επέβαλε ουσιαστικά τον αποκλεισμό των επιτυχόντων τα δύο προηγούμενα χρόνια.  Και στην περίπτωση αυτή κατήγγειλα κάθε προσπάθεια αποκλεισμού και διάκρισης μεταξύ των συμμετεχόντων, καταδίκασα κάθε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές και παράλληλα τόνισα τον κίνδυνο να ακυρωθεί η όλη διαδικασία λόγω των νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν.  Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ και επιπλέον σημαντική αύξηση του μισθολογικού κόστους που θα κληθούν να επωμιστούν όλοι οι εργαζόμενοι.  Οι ευθύνες θα είναι βαρύτατες και θα αναζητηθούν εφόσον ανακύψουν αυτά τα προβλήματα. 
Ήδη η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο αφού από την πρώτη μέρα διαχωρίζουν τις αιτήσεις των παιδιών που δούλεψαν τα δυο τελευταία χρόνια.
Δυστυχώς η πρώτη γνωριμία με τα νέα μέλη του Δ.Σ. δεν έγινε με τις καλύτερες συνθήκες.  Θυμίζω τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο προτάθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, ότι για να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. πέρασαν δέκα μέρες και πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αρνητική δημοσιότητα για την ΕΥΔΑΠ.  Είμαι στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι στην συνεδρίαση αυτή αντιμετώπισα εκ μέρους τους αυταρχισμό, αλαζονεία, ειρωνεία και μια συμπεριφορά που δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ από τότε που με τιμήσατε με την ψήφο σας.  Δυστυχώς ειδικά στο θέμα των φοιτητών τα νέα μέλη του ΔΣ έδειξαν ξεκάθαρα τις αρνητικές προθέσεις τους απέναντι στους.  Είναι προφανές ότι επέλεξαν να ενημερωθούν μόνο από τους κομματικούς τους φίλους και να υιοθετήσουν άκριτα όλες τις θέσεις του ΣΕΚΕΣ.  Το αποτέλεσμα ήταν να εκτεθούν από το πρώτο κι όλας συμβούλιο στα μάτια των συναδέλφων.  Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και εγκυμονεί κινδύνους για τη συνέχεια.

Λόγω των δραματικών εξελίξεων θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και για την πορεία της Εταιρείας