animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τι απαντά ο Κιουτσούκης για την διαγραφή του: Κακέκτυπο της ιδεολογίας μας η ΝΔ του Σαμαρά



Δριμεία κριτική ασκεί πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, μία ημέρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προσωπικά.
Για ιδεολογική μετατόπιση και στροφή από τις θέσεις που είχε η ΝΔ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και κορυφαία στελέχη του κόμματος ο κ. Κιουτσούκης Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, λέγοντας ότι «η ιδεολογία μας είναι ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός. Αυτό που ακολουθείται είναι κακέκτυπο, ή γενόσημο αν θέλετε, της ιδεολογίας μας».
«Μέχρι τις 26/10/11 και η ΝΔ τα ίδια που λέγαμε εμείς έλεγε. Αυτό αφορά τον αρχηγό της ΝΔ και τα κορυφαία της που έχουν κάνει στροφή είτε επικοινωνιακή είτε πολιτική, και δίνουν το δικαίωμα στο Βενιζέλο να λεει ότι δικαιώνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι εγκληματικό για την κοινωνία το μείγμα αυτής της πολιτικής, δεν μπορεί να πάει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν μπορεί να βασίζεται ούτε σε κοινωνικά συντρίμμια ούτε κοινωνικά ερείπια. Δεν μπορεί η λιτότητα απο μόνη της να δώσει ανάπτυξη όσο μικραίνεις την πίτα μοιράζεις την φτώχεια, όχι σε πολιτικές Φριντμαν και Θάτσερ» πρόσθεσε.
«Είναι βέβαιο ότι οι θέσεις μας εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στο 1,5 εκατ. ανέργους περιλαμβάνονται και ψηφοφόροι της ΝΔ» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ.
Ο κ. Κιουτσούκης εξήγησε ότι η ΔΑΚΕ ΙΤ είχε αποστείλει σειρά θέσεων και προτάσεων για να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό με πολλές από αυτές τις θέσεις να μην παράγουν κανένα δημοσιονομικό κόστος, όπως η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των αποδείξεων από το ΦΠΑ για να δημιουργηθεί φορολογική συνείδηση στους πολίτες.
«Στείλαμε μια επιστολή με δυο σκέλη. Το ένα, η αποτύπωση της πραγματικότητας που υφίσταται η κοινωνία, και δεύτερο σκέλος το ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και κινείται στη λογική φορομπηχτικών και εισπρακτικών μέτρων (...) Μόνον εγώ από όλη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ ΙΤ που υπογράφει το κείμενο διαγράφηκα» τόνισε για το κείμενο που προκάλεσε τη διαγραφή του.
«Υπάρχει λογική οτι η συγκυβέρνηση θα πρέπει συνεχίσει να υπάρχει η αλλιώς θα πρέπει να ανατραπεί. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό, γιατί δείχνει οτι η κυβέρνηση δεν θέλει να αλλάξει η πολιτική. Εμείς ζητήσαμε μια ενδιάμεση λύση να αλλάξει ο προϋπολογισμός όχι να πέσει η συγκυβέρνηση» ανέφερε ο γγ. της ΓΣΕΕ.