animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Για πόσο ακόμα θα προσπαθούν να κοροϊδεύουν τους συναδέλφους;



15 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Για πόσο ακόμα θα προσπαθούν να κοροϊδεύουν τους συναδέλφους;



Τα στελέχη του ΣΕΚΕΣ στην ΕΥΔΑΠ έφτασαν να καταγγέλλουν τους εαυτούς τους!!  Αφού κατά την προσφιλή τους τακτική συκοφαντούν και λασπολογούν εναντίον όλων, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για επιλεκτικές πληρωμές αδειών, επιδομάτων, υπερωριών και διδάκτρων.  Την ίδια ώρα όμως που έγραφαν την ανακοίνωση έστελναν τα στελέχη τους να εισπράξουν τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών.  Οι Φωτόπουλος Θ. και Δουβλίδης Α. από την Πληροφορική, οι Βάρσος Γ., Μουτζουρίδης, καθώς κι ο Γελαδάς Δ. όλοι συνδικαλιστές του ΣΕΚΕΣ, πρώτοι από όλους έτρεξαν να υπογράψουν για να πληρωθούν τα υπόλοιπα κανονικών αδειών σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Από ότι φαίνεται δεν πληρώθηκε τζάμπα από την Εταιρεία το μεταπτυχιακό του στην προπαγάνδα ο σύντροφος Λυμπέρης Κ. 

Εκτός όμως από το μεταπτυχιακό του, ο συγκεκριμένος και η παρέα του από το ΣΕΚΕΣ, λαμβάνουν κάθε μήνα, εδώ και πολλά χρόνια, στον υποτομέα Ασπροπύργου χιλιάδες ευρώ σε έκτακτες αμοιβές, που φτάνουν όσο ένας κανονικός μισθός συναδέλφου, παρά το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση, περιφέρονται από κτίριο σε κτίριο εκβιάζοντας και απειλώντας συναδέλφους.  Κατά τα άλλα κόπτονται, όπως λένε για περιστολή δαπανών και νοικοκύρεμα των οικονομικών της Εταιρείας. 

Η διοίκηση οφείλει να ελέγξει αυτές τις αμοιβές που επιβαρύνουν σημαντικά το μισθολόγιο όλων των υπολοίπων συναδέλφων με τις γνωστές συνέπειες και να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων αυτών άμεσα αλλά και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις για τους υπεύθυνους. 

Από ότι φαίνεται στο ΣΕΚΕΣ δεν είναι όλοι ίσοι.  Από τη μια καλούν τους συναδέλφους στην Καισαριανή για τσίπουρο και μπύρα ενώ οι ίδιοι μάλλον πίνουν σαμπάνια με χαβιάρι.  Έχει και η κοροϊδία τα όρια της! Σταματήστε τα ψέματα και τον εμπαιγμό.

Έχουν το θράσος να προτείνουν σαν παρά-διοίκηση, μετά το οργανόγραμμα, την άμεση πρόσληψη φοιτητών για θερινή απασχόληση και εκδίδουν και τη σχετική «Εγκύκλιο» με τα κριτήρια.  Επικαλούνται δε την περσινή τους σχετική ανακοίνωση. Μπορεί κανείς μας να ξεχάσει ότι πέρσι, εξαιτίας των ανυπόστατων καταγγελιών τους στο Συνήγορο του Πολίτη παραλίγο να τινάξουν την όλη διαδικασία στον αέρα με τις πολύ αρνητικές συνέπειες που θα είχε αυτό στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ και στο μισθολόγιο των εργαζομένων;  Για φέτος συγκεκριμένα προτείνουν, όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους, εκτός των άλλων και «Να επιλεγούν πρώτα όσοι δεν έχουν απασχοληθεί με 2μινη απασχόληση στην ΕΥΔΑΠ κατά την τελευταία 5ετία (2010-2014)», γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αν γινόταν πράξη αυτή η πρόταση τους αυτόματα θα αποκλείονταν τα παιδιά όλων των συναδέλφων. 

Είναι φανερό από τη συνολική τους συμπεριφορά ότι έχουν μένος εναντίον των συναδέλφων και των παιδιών τους.  Θεωρούν προφανώς ότι τα παιδιά των εργαζομένων δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτούς εργάζονται όταν λένε στην ίδια ανακοίνωση να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στην προκήρυξη.  Δυστυχώς η προσήλωσή του ΣΕΚΕΣ είναι αποκλειστικά και μόνο στο κόμμα τους και ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ πρέπει να παρέμβει στη Διοίκηση και να επιδιώξει την άμεση επίλυση του θέματος της απασχόλησης των φοιτητών, με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον της Εταιρείας και των εργαζομένων. 

Κι ενώ κάθε μέρα σχολιάζουν τα πάντα κάνοντας λόγο για δημόσια ΕΥΔΑΠ, εσκεμμένα δεν λένε και δεν κάνουν τίποτα για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ που μας καίει όλους, φοβούμενοι μη δυσαρεστήσουν το κόμμα τους.



Γιατί δεν επιστρέφει η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ όπως επιτάσσει η Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας;  Γιατί ακόμα υφίσταται και αναβαθμίζεται το ΤΑΙΠΕΔ που προεκλογικά υπόσχονταν ότι θα το καταργήσουν;  Δυστυχώς οι ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς, προχωρούν με ταχύτατους  ρυθμούς.

Άλλα έλεγε ο Τσίπρας τις τρεις φορές που επισκέφθηκε την ΕΥΔΑΠ προεκλογικά.  Αυτή την μοίρα επιφυλάσσουν άραγε και για την ΕΥΔΑΠ;  Τη μοίρα των συναδέλφων στα ΕΛΤΑ, όπου 7.500 ταχυδρομικοί βρέθηκαν εν μία νυκτί, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενιαίο μισθολόγιο;  Μήπως για αυτά μας προετοιμάζουν με την γνωστή προπαγάνδα τους μιλώντας για συμμάζεμα ενώ στόχος τους είναι η αρπαγή ακόμα και όλων των ταμειακών διαθέσιμων της Εταιρείας;

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μηχανικών άλλωστε, η κυρία Πολιτάκη κάλεσε τους συναδέλφους, να μην έχουν απαιτήσεις, να μην διεκδικούν το καλύτερο και να «προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα». 

Απείλησε με «ολική ανατροπή» και ουσιαστικά προλείανε το έδαφος για αμοιβές Δημοσίου και στην ΕΥΔΑΠ για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι όπως μας είπε.  Πάντα «συνεπής» στις πολιτικές της θέσεις, σε όλα τα κόμματα από τα οποία πέρασε, φαίνεται πως μετά από 33 χρόνια καριέρα και αφού «έλυσε» όλα τα προβλήματα της Εταιρείας αποφάσισε να ασχοληθεί με το συνδικαλισμό, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του ΣΕΚΕΣ για φρεσκάδα και ανανέωση.  Για αυτούς τελικά δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ διοίκησης και συνδικαλισμού όπως μας έλεγαν. 

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των συναδέλφων. Όλοι αυτοί που σήμερα ζητούν την ψήφο σας στους Συλλόγους την ίδια ώρα διαφημίζουν ήδη την νέα τους θέση στο οργανόγραμμα που έχουν φτιάξει μόνοι τους.  Κατεβαίνουν στις εκλογές για να υφαρπάξουν τη ψήφο σας και την επόμενη μέρα να παραιτηθούν.

Αυτά είναι τα νέα ήθη και οι πρακτικές του ΣΕΚΕΣ το οποίο θα πρέπει να κρίνουν αυστηρά οι συνάδελφοι σε λίγες μέρες στις εκλογές των Μηχανικών και αργότερα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολουθούν. 

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, η απόλυτη ανικανότητά και η ανευθυνότητα έχουν δημιουργήσει στους πολίτες ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.  Όσοι παραπλανήθηκαν πιστεύοντας στην «ελπίδα» βλέπουν τώρα πως αντί να καταργηθούν τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο, καταργούνται όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγινε κουρελόχαρτο. 

Μετά την παταγώδη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα, έρχεται σκληρή φοροεπιδρομή με αυξήσεις σοκ στο ΦΠΑ ακόμα και σε βασικά είδη και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, στον ΕΝΦΙΑ και σε άλλους φόρους, που μειώνουν το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων δραματικά.  Αντί για την έξοδο της χώρας από την ύφεση η κυβέρνηση φέρνει τρίτο μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα από ποτέ.

Είναι φανερό πέρα από κάθε αμφιβολία ότι έχουν σκοπό να γκρεμίσουν και στην ΕΥΔΑΠ ό,τι καλό έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. 

Η πλειοψηφία των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ για άλλη μια φορά βρίσκονται ενωμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που έρχεται.  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το παρόν και το μέλλον της Εταιρείας και των Εργαζομένων.  Μαζί αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την επιστροφή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και την υπογραφή της καλύτερης δυνατής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κάτω από τις δυσκολότερες έως σήμερα συνθήκες.



Ο Πρόεδρος

Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Κιόσης Χρήστος

Υ.Γ. Συνιστούμε στο ΣΕΚΕΣ, αντί να παραθέτει γνωμικά και «λαϊκές σοφίες», από δω και στο εξής τα άτομα που προτείνει για εκλογικές διαδικασίες να διαθέτουν τη στοιχειώδη εμπειρία και την αρμόζουσα συμπεριφορά.  Είναι λυπηρό, στο χώρο της Ομοσπονδίας που φιλοξενήθηκε η εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού, μέλη της Εφορευτικής να ειρωνεύονται, να απειλούν και να προκαλούν με τη στάση τους.  Η διαδρομή, η συνέπεια και το ήθος του καθενός μας είναι γνωστά σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι μας κρίνουν καθημερινά.