animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ιουνίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συγχαίρουμε  το συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Μηχανικών», τη Μαίρη Λιάπη και όλα τα άλλα παιδιά, που επικράτησαν με το πολύ υψηλό ποσοστό του 44% στις εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών.  Τους ευχόμαστε μαζί με όλους τους άλλους νεοεκλεγέντες, καλή επιτυχία στο έργο τους. 
Η νίκη αυτή δεν ανήκει σε κάποια παράταξη αλλά σε όλους τους μηχανικούς οι οποίοι έδωσαν την απάντηση τους σε όσους προσπάθησαν με διασπαστικό ψηφοδέλτιο να τους διχάσουν. Ψήφισαν αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί την προηγούμενη τριετία και με κριτήριο την προσωπική αξία, χωρίς να παρασυρθούν σε μικροκομματικά παιχνίδια ορισμένων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κ. Πολιτάκη, γνωστή γυρολόγος όλων των κομμάτων και προνομιούχο παιδί του συστήματος κατέχοντας υψηλές θέσεις με όλες τις Διοικήσεις, επί συνόλου 221 συναδέλφων έλαβε μόλις 24 ψήφους – δεν την ψήφισαν ούτε οι δικοί της – με συνέπεια να λήξει άδοξα η «συνδικαλιστική της καριέρα» πριν καν αρχίσει.  Το γεγονός αυτό φανερώνει την εκτίμηση που έχουν οι συνάδελφοι στο πρόσωπό της και στα όσα γράφει.  Οι συνάδελφοι με την ψήφο τους της έδωσαν την πρώτη απάντηση.  Πολύ σύντομα η ίδια θα βρεθεί ενώπιον του Δ.Σ. της Εταιρείας για να αποδείξει τα ψευδή και συκοφαντικά γραφόμενα της.  Με όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι το ΣΕΚΕΣ δεν είναι μια «συλλογικότητα» αλλά πέντε άτομα, που μόνο το προσωπικό όφελος έχουν κατά νου και πως θα εξοντώσει ο ένας τον άλλον.  Δεν μπορούν να πάρουν καμία απόφαση, συνεχώς αντιδικούν και εκτός από την καταστροφική ασάφειά τους δεν έχουν κανένα σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων.
Έχασαν και την τελευταία ευκαιρία για άνοδο τους στο συνδικάτο χωρίς να έρθει η «ανατροπή των δυνάμεων» που οι ίδιοι ονειρεύονταν, αφού τα ποσοστά τους στο σύνολο των Σωματείων της ΕΥΔΑΠ είναι μονοψήφια.  Παρόλα αυτά βρίσκουν το κουράγιο  και δε χάνουν ευκαιρία να «γιορτάσουν» διαφημίζοντας ταβέρνες πηγαίνοντας στον Ασπρόπυργο.  Είναι ικανοί ενώ γλεντούσαν να γράφουν υπερωρίες και έκτακτες αμοιβές.  
Με αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΚΕΣ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όλοι μας βιώνουμε καθημερινά μια πολύ αρνητική κατάσταση, με προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, συκοφαντίες και ψέματα που μας έχουν κουράσει και έχουν δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, στην πιο κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας και της ΕΥΔΑΠ.  Οι συνάδελφοι μας τιμούν με την ψήφο του για να υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά αιτήματά τους και όχι να αναλωνόμαστε σε συγκρούσεις και αντιδικίες που διχάζουν αντί να ενώνουν.
Η ενότητα και η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τα νέα πιο βαριά μνημόνια και την άγρια φοροεπιδρομή που φέρνει η κυβέρνηση της «Αριστεράς» η οποία εξαπάτησε τους πολίτες, αθετώντας πλήρως όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 
Πέντε μήνες παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί είχαν ως αποτέλεσμα την παράταση του μνημονίου, 8 δις νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, άγρια φοροκαταιγίδα, αύξηση του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, σύνταξη στα 70 για όλους, μέτρα που επιτείνουν την ύφεση, σκοτώνουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και οδηγούν στην τελική εξόντωση μας.

Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος