animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου ΕΚΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η φετινή πρωτομαγιά 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του Κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας ιδιαίτερα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μια βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών  λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε. Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και  εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης  και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Στο πλευρό μας συντάσσονται και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΕ, που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων, απέναντι στην επίθεση που δεχθήκαμε στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα μας. Η συμπαράσταση των Ευρωπαίων συμπολιτών μας, μας δίνει τη δύναμη και το έναυσμα να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Παρασκευή 1η Μάη, στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Παρασκευή 1η ΜΑΗ 11.00 π.μ στην Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ