animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη Μετά τη διαπραγμάτευση ΓΣΕΕ –ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ για ΝΕΑ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.


Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014


ΔΗΛΩΣΗ
του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Μετά τη διαπραγμάτευση ΓΣΕΕ –ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ για ΝΕΑ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.


Με δεδομένο το ισχύον πλαίσιο διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού που μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση νομοθέτησε κατόπιν εντολών της τρόϊκας, ξεκινήσαμε τη διαπραγμάτευση υπογραφής Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ώστε αφ’ ενός να διατηρήσουμε ζωντανό τον θεσμό και αφ’ ετέρου να θωρακίσουμε τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων.

Δυστυχώς παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία και στην κοινωνία, η τρόϊκα εκβιάζει για την κατάργηση των εναπομεινάντων επιδομάτων, των τριετιών, της απελευθέρωσης των απολύσεων και της αλλαγής διατάξεων του Ν.1264/82 όπως το lock out & τον τρόπο απόφασης των κινητοποιήσεων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η τρόϊκα αποτελεί ένα “γωνιακό μαγαζί” όπου απευθύνονται σ’ αυτό είτε φυσικά πρόσωπα κομμάτων, είτε φορείς εργοδοτών για να ικανοποιήσουν τα … “παιδικά τους όνειρα” και τους ιδιοτελείς στόχους τους προσδοκώντας έμμεσο ή άμεσο κέρδος.

Η αλήθεια είναι ότι η “ομοιοπαθητική θεραπεία” που ως μέθοδος μπορεί να είναι ωφέλιμη, στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας όχι μόνον δεν αποδίδει αλλά πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και διαλύουν την κοινωνική συνοχή η οποία κρέμεται σε μια κλωστή.

Οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ΣΕΤΕ) οφείλουμε να αποδείξουμε εμπράκτως την αντίθεσή μας με μια κοινωνικά εποικοδομητική ανυπακοή στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να σταθούμε όλοι μαζί ως κοινωνία στο ύψος των περιστάσεων.