animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Λογαριασμό» για τα χρωστούμενα σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Αέριο ζήτησε ο Σταϊκούρας

Στόχος να αποκρατικοποιηθούν χωρίς εκκρεμότητες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ όπως απαιτεί η τρόικαΑμεση ήταν η δραστηριοποίηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα για την κάλυψη του των προαπαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα για την καταβολή των οφειλούμενων του ευρύτερου δημοσίου τομέα προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταϊκούρας ζητεί με απόφαση που εξέδωσε «το λογαριασμό» των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών όπως εταιρίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. 

Σύμφωνα με την απόφαση «όλοι οι φορείς, υπουργεία και νομικά πρόσωπα, θα οριστικοποιήσουν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του τέλους του προηγούμενου μήνα (σ.σ.: τέλος Ιουνίου) πριν την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης και θα καταρτίσουν με ευθύνη του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών αναλυτική κατάσταση με τις υποχρεώσεις αυτές. Στην κατάσταση αυτή θα αποτυπώνονται οι υποχρεώσεις κατά χρονολογική σειρά, ανάλογα με το χρόνο στον οποίο δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τα σχετικά παραστατικά».

Στόχος της εκκαθάρισης των υποχρεώσεων για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, με απαίτηση της τρόικας, είναι να αποκρατικοποιηθούν απαλλαγμένες από βάρη και εκκρεμότητες. 
Πηγή:Το Βήμα