animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ -Ανακοίνωση 29/7/2013 -ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΕΥΔΑΠ.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Κατά την προσφιλή της τακτική, μέσα στο καλοκαίρι, η Κυβέρνηση με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις δρομολογεί τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν πιο εύκολα στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΕΥΔΑΠ.

Θέλει να εξασφαλίσει πλήρως τον όποιο ιδιώτη αγοραστή ότι θα αποκτήσει μία εταιρεία χωρίς οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες, χωρίς «βαρίδια».

Με τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο αποδίδονται στην Ε.ΥΔ.Α.Π οι οφειλές του Δημοσίου και ταυτόχρονα γίνονται ρυθμίσεις ώστε οι Δήμοι να αποδώσουν τα οφειλόμενα εδώ και χρόνια στην Ε.ΥΔ.Α.Π.

Σε άλλη χρονική περίοδο όλα τα παραπάνω θα ήταν θετικά και καλοδεχούμενα.

 

Είναι όμως φανερό και πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται για να γίνει η ΕΥΔΑΠ η πολύφερνη νύφη ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της.
Μία κερδοφόρα επιχείρηση, με εξασφαλισμένη πελατεία μιας και εξυπηρετεί άμεσα ή έμμεσα τον μισό πληθυσμό της πατρίδας μας, με εξασφαλισμένη κατανάλωση καθώς το φυσικό αγαθό – το νερό είναι αναγκαίο για την ίδια μας τη ζωή, παραδίδεται βορά στα χέρια των κερδοσκόπων ιδιωτών.
Με άλλη τροπολογία η Κυβέρνηση έρχεται να καταργήσει την υποχρέωση του κράτους να καλύπτει το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού εφάπαξ που έχουμε σαν εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ. Παρακολουθούμε και μελετάμε όλες τις εξελίξεις για να αντιδράσουμε τόσο αγωνιστικά όσο και νομικά.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Μετά την μαζική συμμετοχή περίπου 2.000.000 ευρωπαίων πολιτών στην καμπάνια «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα», την οποία εκπροσωπούμε και εμείς σαν Ομοσπονδία στην Ελλάδα, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην Ευρωπαϊκή επιτροπή την εξαίρεση των υποδομών ύδρευσης από το σχέδιο οδηγίας για την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης.
Ενώ σε όλη την Ευρώπη η διαχείριση του  νερού περνά από τα χέρια των ιδιωτών ξανά στον έλεγχο του κράτους ή των δήμων, στην πατρίδα μας η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ και το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό.  
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Καλούμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία απουσίας από τον αγώνα αυτό.
Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, χωρίς υπεκφυγές ή προσπάθειες μεταβίβασης των ευθυνών μας σε άλλους, πρέπει να αγωνιστούμε για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΡΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος