Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΑΚΕ δεν χειραγωγείται, δεν διασπάται, δεν εκβιάζεται


ΔΑΚΕ: Είμαστε μια γροθιά
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την ΔΑΚΕ ως όχημα για ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους», είναι το μήνυμα που στέλνει η ΔΑΚΕ, μετά την συγκέντρωση στελεχών της με συνέδρους της ΓΣΕΕ από τη Νότια Ελλάδα.
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα 25 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ. κ. Φ. Ταυρή προς τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη, συγκέντρωση στελεχών της ΔΑΚΕ - συνέδρων της ΓΣΕΕ από τη Νότια Ελλάδα.
«Στη συγκέντρωση συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων και ο διάλογος διεξήχθη σε κλίμα συναδελφικό και απόλυτα εποικοδομητικό, όλοι δε οι ομιλητές που τοποθετήθηκαν τόνισαν ότι η παράταξη είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε και στο επικείμενο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε με βάση την καταγραφή των δυνάμεων, θα αυξήσει τα ποσοστά της», τονίζει στην ενημερωτική ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ και συνεχίζει:
«Απ’ ότι όμως φαίνεται, εξωθεσμικοί παράγοντες που επιθυμούν την παράταξη της ΔΑΚΕ μικρή, διχασμένη και “ελεγχόμενη” δεν είδαν με καλό μάτι την επιτυχία της συγκέντρωσης και το πνεύμα ενότητας που επικράτησε και με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα ανακαλύπτουν “ομάδες” και δήθεν δυσάρεστες εκπλήξεις».
Στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ κάνει αναφορά σε προβοκατόρικα δημοσιεύματα που «στόχο έχουν την αναταραχή μεταξύ των στελεχών της ΔΑΚΕ Ι.Τ. με τελικό στόχο την διάσπασή της. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση των όποιων κέντρων και παράκεντρων είναι ένα: Η ΔΑΚΕ δεν χειραγωγείται, δεν διασπάται, δεν εκβιάζεται και τα στελέχη της δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει ως όχημα, όπως έγινε στο παρελθόν για εξυπηρέτηση ιδιοτελών προσωπικών στόχων».