animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

“Στον αέρα” όλα μετά το τελεσίγραφο των Βρυξελλών

 
Το κλίμα για την κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι μας έθεσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον ωμό εκβιασμό τους “Πηγαίνετε στην Αθήνα, βρείτε τα μεταξύ σας και μετά ελάτε να συζητήσουμε για την 5η δόση, το νέο δάνειο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα”
Ο χοντρός αυτός εκβιασμός στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στο έγκλημα είναι δημιούργημα του κ. Παπανδρέου. Διότι αν δεν έδειχνε ενδοτική στάση όλους αυτούς τους μήνες κι αν ζητούσε επαναδιαπραγμάτευση ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Οι δηλώσεις του Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες ήταν σαφείς. Μέτρα, μέτρα και πάλι μέτρα και μετά συζητάμε την “αναδιάταξη” της οικονομίας.
Το τελεσίγραφο στον υπουργό Οικονομικών είναι να προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της περιουσίας.
Το μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι αν δεν προχωρήσουν όσα τους ζητούν θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε πριν το καλοκαίρι.
Το μήνυμα στα άλλα κόμματα και κυρίως στη ΝΔ είναι να… συναινέσουν στο βιασμό.
Η ουσία είναι ότι η 5η δόση του δανείου βρίσκεται στον αέρα και κινδυνεύουμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια που λήγουν τώρα.
Επίσης, αναβάλλεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι στην Ελλάδα “να τα βρείτε μεταξύ σας” όπως διεμήνυσαν οι Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση έχει χρονικό περιθώριο μέχρι 25 Ιουνίου όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής.
Στη σύνοδο επίσης, στην οποία βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι της τρόικας, επισημάνθηκε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο οπότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, όχι μόνο για το 2011 αλλά τουλάχιστον μέχρι το 2015.
Τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο θα προσπαθήσει να πείσει τους τροικάνους ότι τα μέτρα για μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων είναι σωστά, πράγμα μάλλον δύσκολο.
Οι εξελίξεις στην οικονομία είναι τόσο δραματικές που δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πολιτικές εξελίξεις, ανάλογα με το ποιες θα είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης τον επόμενο μήνα.
Οι φήμες, πάντως, λένε ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί κάποια αποκρατικοποίηση εταιρείας – φιλέτου (πιο πιθανός ο ΟΠΑΠ) ώστε να αλλάξει το κλίμα και να πειστούν

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα