animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν 80 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο!

Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν 80 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο!

Τι άλλο θα δούμε…
Το εξωπραγματικό για την εποχή ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ αξιώνουν οι συνταξιούχοι βουλευτές από το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του 2ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Φλωρεντία Καλδή, η οποία παρευρέθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «έχω περίπου 800 με 850 υποθέσεις βουλευτών συνταξιούχων, οι οποίοι ζητούν τα αναδρομικά τους. 
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες, αυτοί που ζητούν με ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές 2003-2007, οι άλλοι που δεν μπήκαν και τα ζητούν πλέον με όλες τις προσαυξήσεις, χωρίς ...
τη ρύθμιση αυτή. Και η Τρίτη κατηγορία, από το 2008 και εντεύθεν».

Οι αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών – που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί και να ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ – στηρίζονται στο νόμο που θέλει οι μισθοί τους να ακολουθούν τις αυξήσεις των μισθών των Ανώτατων Δικαστικών, γεγονός που έως τώρα δεν συνέβαινε. Πάντως, η κυρία Καλδή πρόσθεσε πως «Έχουν βγει 2 αποφάσεις. Η μια του Αγγελικούση και η άλλη είναι παλαιότερη. Έχει ξαναέρθει αυτή η απόφαση στο τμήμα για να δούμε εάν τα παίρνουν οι εν ενεργεία από το 2008 και μετά. Με το σκεπτικό αυτό επέστρεψαν στην Ολομέλεια».

Να σημειωθεί πως οι εν ενεργεία βουλευτές, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, συμφώνησαν στο να μην διεκδικήσουν τις αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: