animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σχόλιο ΦΙΛΟΥ μαs αναγνώστη.


Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

 Εισαγωγικά:
1)Αν και το στήσιμο του blog σας είναι αρκετά καλό (χωρίς βέβαια κάποιες ατέλειες, που αν θέλετε, θα επανέλθω), θα σας επισημάνω ότι τα κεφαλαία καλό θα είναι να αποφεύγονται, γιατί στην ιντερνετική διάλεκτο σημαίνουν κραυγές, που δεν νομίζω ότι αυτό επιδιώκετε, μια και έτσι σύντομα θα κλείσει  ο λαιμός σας..
2)Ειλικρινά σας λέω, ότι σπάνια συναντώ την ευγένεια και το χαμηλο προφίλ που δείχνετε, το οποίο εκτίμησα δεόντως, σε σημείο να αισθάνομαι και κάποιες τύψεις για κάτι…

Στο θέμα μας τώρα:
  1. Δεν ξέρω το γνωστό μπλοκ, αλλά η αντιγραφή καλό είναι να γίνεται προσεκτικά γιατί δημιουργεί απρόοπτες καταστάσεις. Π.χ. όταν τα γεγονότα βοούν και η ζωή ενός ανθρώπου ακόμη κρέμεται από μια κλωστή δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις του τύπου «φέρεται», έστω και αν ζούμε στο χώρο της ΕΥΔΑΠ, που αν κατάλαβα καλά, εννοείς το συντηρητικό κόσμο της, που ομως αν συνεχίσουμε έτσι θα παραμείνει συντηρητικός για καμιά 30ρια χρόνια. Η ματαίωση της πορείας για το Επικουρικό,με την  αστεία δικαιολογία, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της πραγματοποίησης της, είναι απίστευτη
1α)Όλοι μας καταδικάζουμε τη βία, αλλά είναι άλλης τάξης μεγέθους η τυφλή βία των απελπισμένων και σχεδόν περιθωριοποιημένων νέων, που κατεβαίνοντας τακτικά στις διαδηλώσεις τους έχω γνωρίσει από κοντά- (που και από δικές μας ευθύνες για τον κόσμο που τους υποχρεώνουμε να ζήσουν, π.χ. 40% η ανεργία σήμερα)-και άλλης τάξης μεγέθους η ωμή βία των θεσμικών οργάνων της πολιτείας, που ασκείται μάλιστα από ανθρώπους επαγγελματίες (υποτίθεται..), αλλά προφυλαγμένους σαν αστακοί, και με τρόπο που μπορεί να προκαλέσουν και το θάνατο ακόμη των διαδηλωτών, ενώ απ’ότι θυμαμαι δεν υπάρχει (και μακάρι να μην υπάρξει ποτέ) σε διαδήλωση αντίστοιχο συμβάν από την άλλη πλευρά.
2)Θυμίζω ακόμη πως με πανομοιότυπο τρόπο πριν 31 χρόνια (όταν, για δες σύμπτωση,  γεννιόταν ο στην εντατική Καυκάς Ιωάννης), στη τότε γιορτή του Πολυτεχνείου, στο Σύνταγμα, δολοφονήθηκαν από γκλομπ αστυνομικών ο Κουμής και η Κανελοπούλου, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυό από αστυνομικά περίστροφα, και εκατοντάδες με σπασμένα κεφάλια.
3) Τώρα αν απ’τους ελάχιστους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ που απεργούν και που βλέπω πως κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις (κύρια της ΓΣΕΕ), τους εμποδίζουν να διαδηλώσουν ειρηνικά για το μνημόνιο αυτοί που αναφέρεσαι, αστα να πάνε. Το θεμα θέλει πολύ συζήτηση.
4) Τι να σου πώ, ίσως η όραση μου δεν είναι η καλύτερη. Αλλά ούτε για καμμιά ζαρντινιέρα είδα τίποτε, ούτε για την Κούνεβα, ούτε για το Μάριο, ούτε για το φοιτητή με τα πράσινα ΣΤΑΡάκια, ούτε για το νεαρό Σεϊσίδη που εκτός κάποια χρόνια έχασε και το πόδι του, έως ότου αθωωθεί από την αστυνομική σκευωρία. Αστα πάλι να πάνε φίλε μου..
5) Όσο για το «επαναστάτες», που σας γνωρίζουν (;) οι συνάδελφοι, εξαρτάται πως εννοείς κανένας τον όρο. Προσωπικά τον θεωρώ πολύ βαρύ και απροσπέλαστο. Και δεν έχω αυτή την εικόνα, και να με συγχωρείς θα ήθελα κάποιου είδους επιβεβαίωση. Μια και όταν κοντεύει η ΕΥΔΑΠ να γυρίσει μισθολογικά κάποια χρόνια πίσω, όταν το εφάπαξ, τα δώρα,το επικουρικο, το υγειονομικό,οι υπερωρίες,τα ωράρια, οι συμβάσεις και τόσα άλλα πετσοκόβονται ανηλεώς, άσε τι έρχεται οσονούπω, αδυνατώ να καταλάβω πως συμβιβάζεται η ανοχή τους με την ιδιότητα του «επαναστάτη». Εκτός εάν οι "εθιμοτυπικές" απεργίες-λιτανείες-άλλοθι, της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ (που άλλωστε δεν απέδωσαν και τίποτε) θεωρηθούν ως επαναστατικές πράξεις…
6) Απολογίες. Γνώμη μου ότι,  ο αγωνιστής και πολύ περισσότερο ο επαναστάτης, όχι μόνο απολογείται όταν κάνει λάθος αλλά και προχωρά σε δριμεία αυτοκριτική σ’αυτούς που αγωνίζεται.
7) Δέχομαι την άποψη ότι η λέξη «χωρίς σχόλια» υποδηλώνει ειρωνεία για την αστυνομική βία. Θεωρώ όμως πως τέτοια μορφής γεγονότα αντιμετωπίζονται με άλλους πιο άμεσους τρόπους, ιδίως από ένα blog , που επηρεάζει και διαμορφώνει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, συνειδήσεις.
8)  Δεν βρισκω την πινακίδα για τη ΘΗΒΑ για να δω τι εννοείς με το σχόλιο που λες. Θαμου την πείς;

Τελειώνω, γιατί είμαι πτώμα μια και πάλι περπάτησα στη σημερινή (καλή) πορεία όπου  αναπνεύσαμε ξανά τα σοσιαλιστικά νέου τύπου δακρυγόνα,  για τον Γιάννη Καυκά-που καλό είναι να λεμε και το όνομα του, όσο ζεί ακόμη, γιατί αν…, θα είναι μάταιο,.

Τα λέμε 
 Ο αγανακτισμένος (έως ότου δω αποκατάσταση της αλήθειας που να με ικανοποιεί) αναγνώστης σας.

Υ.Γ. Εάν τη διατύπωση «ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ» την εννοείτε …κατά λέξη, «οι μετοχές σας» ανεβαίνουν κατακόρυφα στην εκτίμηση μου. Αν έχει άλλη ανάγνωση, θεωρείστε το προηγούμενο ως μη γενόμενο.