animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ Ανακοίνωση 26-11-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 34ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, σε πολύ καλό κλίμα.
Το συνέδριο αυτό χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες πολυθεματικό και ενδιαφέρον καθώς η πλειοψηφία των συνέδρων τοποθετήθηκε για τα προβλήματα των Εργαζομένων και της ΕΥΔΑΠ. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων επικρότησε την υπογραφή της νέας ΣΣΕ που επιτεύχθηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας, οι δράσεις μας από δω και στο εξής επικεντρώνονται συνοπτικά στα εξής:
  1.      Όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Άμεση επιστροφή του 27% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ.
  2.      Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που οδηγούν στην φτωχοποίηση και στη διάλυση της κοινωνίας.
  3.      Όχι στην κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.  Όχι στη μείωση συντάξεων κύριων και επικουρικών.
  4.      Άμεση έναρξη των διαδικασιών για την προβλεπόμενη από τη ΣΣΕ, πρόσληψη τακτικού προσωπικού ενταγμένο στον Κανονισμό Προσωπικού.
  5.      Ναι στη συνέχιση και επέκταση της κοινωνικής πολιτικής για τους οικονομικά αδύνατους.
  6.      Καμία επιστροφή κεφαλαίου από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ της Ομοσπονδίας για την έγκριση των ψηφισμάτων του Συνεδρίου κατά την επόμενη συνεδρίασή του την Παρασκευή 27/12/2015.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
          Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.  Στην δύσκολη αυτή συγκυρία είναι επιβεβλημένο περισσότερο από ποτέ να παραμείνουμε συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά.  Είμαστε δυνατοί μόνο όσο παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στους κοινούς μας στόχους.
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας


Σινιώρης Γιώργος
Κιόσης Χρήστος
ΥΓ: Προς ενημέρωση "κάποιων" που έχουν απορίες: (1) Όπως αναφέρει η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής με ημερομηνία 13/11/2015, «Ως προς το σκέλος των δαπανών διαπιστώσαμε ότι η διαχείριση διενεργήθηκε νόμιμα από το ΔΣ της ΟΜΕ, χωρίς παραλείψεις και με πνεύμα οικονομίας».  (2) Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ουδέποτε Ομοσπονδία Εργαζομένων πραγματοποίησε Συνέδριο σε χώρο της Εργοδότριας Εταιρείας (3) Οι σύνεδροι και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων εκφώνησαν , εφόσον το επιθυμούσαν, τις ομιλίες τους.