animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π. 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει με ζήλο και κατά γράμμα το τρίτο, επαχθέστερο και εγκληματικότερο μνημόνιο, υπερψηφίζοντας όλα τα προαπαιτούμενα ή όταν δεν μπορεί να τα ψηφίσει στη Βουλή επιβάλλοντας τα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Αποφάσεις και διαιωνίζοντας έτσι την καταστροφική πολιτική που από τη θέση της αντιπολίτευσης καταδίκαζε. Στην καταστροφική της αυτή πορεία, αδιαφορεί για τα θύματα που αφήνει πίσω της ισοπεδώνοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος στοχοποιώντας άλλη μια φορά το μέσο Έλληνα πολίτη. Όχι μόνο δεν κατάργησαν τα μνημόνια «με ένα νόμο, ένα άρθρο» αλλά έβαλαν οριστικά ταφόπλακα σε κάθε προοπτική εξόδου από αυτά, λειτουργώντας σαν όχημα για την επιβολή μέτρων που ούτε η χειρότερη και πιο ακραία καπιταλιστική κυβέρνηση δεν θα διανοούταν ποτέ να περάσει.  Η πολιτική εξαπάτηση είναι πλέον ολοκάθαρη και απαιτεί δυναμική αντίδραση. 
          Η εφαρμογή των ακραίων μέτρων λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και η αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές, που οι ίδιοι χωρίς ίχνος ντροπής παραδέχονται, ΔΕΝ πρόκειται να περάσουν.
          Σας ενημερώνουμε ότι κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται στους παρακάτω χώρους εργασίας: Περισσός (Δευτέρα 9-11-2015) - Λαοδικείας (Τρίτη 10-11-2015) - Τεχνικό Πειραιά (Τετάρτη 11-11-2015). Σκοπός η ενημέρωση όλων των συναδέλφων τόσο για την απεργία της Πέμπτης όσο και για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της υπογραφής της νέας ΣΣΕ. Σημειώνουμε ότι την Παρασκευή 6-11-2015 συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και ενέκρινε την νέα ΣΣΕ που προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση κατά τους τελευταίους μήνες.
           Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συσπείρωση και αγώνα για την ίδια μας την επιβίωση!
     
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και
επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. 
Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Κατοχύρωση και διεύρυνση του 
δημόσιου-κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Ανάκτηση των μισθολογικών μας δικαιωμάτων 
που μειώθηκαν σημαντικά από τα μνημόνια.

Καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.·        

Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από 
τους πλειστηριασμούς. 



   12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 Π.Μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος
Κιόσης Χρήστος