animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Νέα εμπλοκή στην ΕΥΔΑΠ για κινήσεις εκτός κανονισμού λειτουργίας

Επεστράφη προς επανεξέταση το σχέδιο τροποποίησής του
 
Χεκίμογλου Αχιλλέας

Στον αέρα βρίσκονται οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, που ορίστηκε το καλοκαίρι, έπειτα από εσφαλμένες, όπως φαίνεται πρωτοβουλίες οι οποίες υλοποιήθηκαν έξω από τις προβλέψεις του κανονισμού λειτουργίας και του καταστατικού της εισηγμένης εταιρείας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Μπενίσης διαβίβασε προς επανεξέταση στις νομικές υπηρεσίες της εισηγμένης σχέδιο τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας.

Μάλιστα, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο αφέθηκε να εννοηθεί ότι δια της πρότασης επικαιροποίησης του κανονισμού λειτουργίας επιδιώκεται η εκ των υστέρων νομιμοποίηση τετελεσμένων.

Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», στην ΕΥΔΑΠ επικρατεί ανησυχία για το νομικό αποτέλεσμα που παράγουν όλες οι προσφάτως ληφθείσες αποφάσεις του ΔΣ και αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να μην εκτεθεί η επιχείρηση, που ως εισηγμένη βρίσκεται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Είχε προηγηθεί η ανάθεση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (μαζί με τον έλεγχο τριών από τις έξι γενικές διευθύνσεις της ΕΥΔΑΠ), η οποία όμως προσκρούει στο καταστατικό της εταιρείας. Και αυτό διότι το τελευταίο ορίζει πως το ανώτατο εκτελεστικό όργανο είναι ο διευθύνων σύμβουλος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος προχώρησε σε αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, ενώ απέκτησε και το δικαίωμα απευθείας αναθέσεων, παρόλο που το καταστικό ορίζει ως μόνο αρμόδιο για τη σύναψη συμβάσεων και την εποπτεία των υπηρεσιών τον διευθύνοντα σύμβουλο.  

Μάλιστα, το καταστατικό προβλέπει ότι τα καθήκοντα του προέδρου του ΔΣ περιορίζονται στα διαδικαστικά θέματα όπως της σύγκλησης και της διεύθυνσης των συνεδριάσεων.