animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Οι Γάλλοι θα ψωνίσουν τον αφρό…ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ???????

του Γιώργου Κράλογλου

Οι Γαλλικοί κολοσσοί Total,  SNCF, και ειδικά η EDF δεν έρχονται στην Αθήνα, συνοδεία του Ολάντ, να φάνε σουβλάκια... Το ίδιο και οι Vinci, Veolia, Suez  και άλλοι 70 εκπρόσωποι ομίλων. Τρέχουν να προλάβουν τους Ολλανδούς και κυρίως του Γερμανούς πριν αρχίσει το πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων. Ο "διοργανωτής" Τσίπρας  επιβλέπει ήδη τα "μαγειρέματα".

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά  στα "υλικά"  (όπως  διαρρέουν  από την "κουζίνα" του Μαξίμου και από τα οικονομικά υπουργεία) και θα φτιάξετε μόνοι σας το μενού" του πάρτι στο μεγαλύτερο μέρος του. 

Στην ΑΔΜΗΕ του κρατικού μονοπωλίου ΔΕΗ η κυβέρνηση ψάχνει για ισοδύναμα προκειμένου να αποφύγει την ιδιωτικοποίηση. Από εδώ και πέρα όμως όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλάει για ισοδύναμα να ξέρεις ότι η υπόθεση είναι ήδη χαμένη.

Η δε τακτική με τα "ισοδύναμα"  θα εξελιχθεί σαν το μνημόνιο αντιμνημόνιο. Θα χωρίσει τον λαό σε ισοδυναμικούς που θα απαλλάσσονται από φόρους και ζημιές... και αντιισοδυναμικούς  που θα θίγονται από τα ισοδύναμα... Ασφαλώς μέχρι να ξεχάσουμε και αυτή την μπούρδα. 

Και από την ΔΕΗ στο κρατικό μονοπώλιο μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου άρχισαν να γίνονται καθημερινότητα τα οικονομικά προβλήματα. Οι διαρροές μιλάνε, συχνά – πυκνά, για  εκατομμύρια ζημιών που κανείς δεν ξέρει πως θα τα καλυφθούν.

Πρόσφατα μάλιστα συζητήθηκε (για αρκετές ημέρες) και η αδυναμία των κρατικών τρένων της χώρας μας να μεταφέρουν όλες τις παραγγελίες της Cosco. Ελλείψεις  μηχανικών και βαγονιών είπαν.

Να μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό και το πισωγύρισμα των Ρώσων που έγινε σε μια εποχή περίεργης (;) "καθόδου" των Αμερικανών δια του αρμοδίου υπουργού... Όπως και της αναμενόμενης "απόβασης" των Γάλλων ταυτόχρονα με τους Ολλανδούς.

Στον κρατικό ΟΛΠ έγινε μεν το τελευταίο χατίρι στους κατοίκους για την Δραπετσώνα αλλά εν γνώσει των αρμοδίων ότι θα ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου  από μετόχους και Τράπεζες. Και  θα δούμε βέβαια  που θα καταλήξουν τα κυβερνητικά ρεγάλα...

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι στον ΟΛΠ  και στα λιμάνια οι "ρεαλιστές" του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τραβηγμένες τις αντιδράσεις Δρίτσα και εργατοπατέρων για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση συνοδεία στρατηγικών επενδύσεων . 

Πρόκειται για προβολή ενστάσεων καθόλου ασύνδετων από πιθανότατο προσεχή ανασχηματισμό. 

Στο κρατικό μονοπώλιο των αστικών συγκοινωνιών ΟΑΣΑ η τρύπα που μεγάλωσε με τις αριστερίστικες ανοησίες των τσάμπα εισιτηρίων στο δημοψήφισμα δεν κλείνει με τίποτε και ψάχνουν επίσης για ισοδύναμα. 

Στα καύσιμα το παιχνίδι με το κυνήγι των λαθρεμπόρων τελείωσε και η "πολιτική κάθαρσης" γύρισε στα ίδια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις όταν εξήγγειλαν 32 φορές πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων!!! 

Τα "ισοδύναμα" και εδώ δεν είναι αλλού από  το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, τα πετρέλαια, και τα δίκτυα πωλήσεως.

Στις υποδομές και ιδίως στα αεροδρόμια οι Γερμανοί της Φραπόρτ δεν έχουν λόγο να βιάζονται. 

Ας περάσει η φούρια των Γάλλων. Ας πάρουν και οι Ολλανδοί ότι έχουν υπολογίσει. Και με την κάθοδο των Γερμανών στην ενέργεια (κυρίως) και στις διασυνδέσεις με την Ευρώπη θα επανέλθουν...

Πόσο περίεργο είναι επίσης ότι από χθες άρχισαν και οι ανησυχίες... για την τρύπα στην ΕΥΔΑΠ που επίσης δείχνει δύσκολο να κλείσει.

Το κρατικό μονοπώλιο της  ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ είναι στην ίδια σειρά προσφορών του πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων. Μπορεί να μην είναι στην πρώτη ομάδα των 9 αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ακόμη κουβέντα για τις 21 συνολικά ιδιωτικοποιήσεις που έχει αποδεχθεί να συμπεριληφθούν στην συμφωνία. 

Από χθες μπήκαν στην σειρά και τα ναυπηγεία. Γενικώς μεν αλλά με επίκεντρο την ναυαγισμένη μονάδα του Σκαραμαγκά  τα  μαντάτα  για την οποία θα είναι  και τα πρώτα.

Το δεκανίκι της κυβέρνησης Πάνος Καμμένος (υπό τον μανδύα του υπουργού Άμυνας) υποσχέθηκε (σε ειδική για το θέμα οργανωμένη ομιλία) πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πρόγραμμα σωτηρίας... της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας ιδρύοντας και ναυπηγική ζώνη.

Πρόκειται (ως ιδέα)  για κακή υποκλοπή Ιταλικού παρόμοιου σχεδίου (σε  άλλους κλάδους με στόχο το πακέτο Γιουνκέρ) που βεβαίως ουδέποτε θα γίνει πράξη έτσι όπως εξαγγέλθηκε.  Αυτά προς το παρόν.   

Συμπερασματικά για μια φορά ακόμη η στήλη θα επιμείνει στην πρόβλεψή της ότι το κράτος θα πουληθεί στα χέρια των αριστερών. Αν θα το πουλήσουν ως αριστεροί ή κεντροαριστεροί είναι εντελώς αδιάφορο στους Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Κινέζους και Αμερικάνους αγοραστές οι οποίοι θα επιστρέψουν όποτε έλθουν οι κεντροδεξιοί για να αγοράσουν και τα έπιπλα και τα χαλιά...