Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

«Απλώς είναι ηθικοί γιατί είναι αριστεροί.Ο υπουργός του 12%, η υπουργός του "μάνα, βγάλε τα λεφτά από την τράπεζα", ο εργολάβος που παίρνει δουλειές όσο έχει γραφείο στου Μαξίμου και που απαιτεί από την Εφορία από τη δεύτερη μέρα που έγινε υπουργός την επιστροφή του, δεν απάντησαν ποτέ επί της ουσίας»

 

«Ο υπουργός του 12%, η υπουργός του "μάνα, βγάλε τα λεφτά από την τράπεζα", ο εργολάβος που παίρνει δουλειές όσο έχει γραφείο στου Μαξίμου και που απαιτεί από την Εφορία από τη δεύτερη μέρα που έγινε υπουργός την επιστροφή του, δεν απάντησαν ποτέ επί της ουσίας»

Προσωπική επίθεση στο Νίκο Παππά, αλλά και σε άλλους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, τονίζοντας ότι «με τις αρμοδιότητες που πριν λίγες μέρες έδωσε ο πρωθυπουργός θεσμοθετείτε τη διαφθορά. Ως τώρα λέγαμε Μέσα Ενημέρωσης και επενδύσεις δεν πάνε μαζί» και συνέχισε «δώσατε αρμοδιότητα μέσων ενημέρωσης και επενδύσεων στον ίδιο υπουργό, τον κ. Παππά. Θεσμική αποτύπωση της διαφθοράς αντί της καταπολέμησής της». 
Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης ανέβασε τους τόνους επισημαίνοντας ότι «μιλάτε για τη διαφθορά των άλλων αλλά οι υπουργοί σας, ο υπουργός του 12%, η υπουργός του "μάνα, βγάλε τα λεφτά από την τράπεζα", ο εργολάβος που παίρνει δουλειές όσο έχει γραφείο στου Μαξίμου και που απαιτεί από την Εφορία από τη δεύτερη μέρα που έγινε υπουργός την επιστροφή του, ενώ όλη η Ελλάδα περιμένει στο ακουστικό της, δεν απάντησαν ποτέ επί της ουσίας». 

«Απλώς είναι ηθικοί γιατί είναι αριστεροί. Δεν αρκεί αυτό πια κυρίες και κύριοι συνάδελφοι», δήλωσε. Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «"θα" στον εκλογικό νόμο, "θα" στην αναθεώρηση του Συντάγματος "θα" και στις άδειες των ΜΜΕ» και σημείωσε «όσο δεν λύνετε το θέμα με τις άδειες των ΜΜΕ, νοθεύετε τη Δημοκρατία γιατί το χρησιμοποιείτε ως εργαλείο εκβιασμού. Ζητάτε ψήφο και συναίνεση και στήριξη ενώ δεν ξεκαθαρίζετε το τοπίο στην ενημέρωση; Για ξανασκεφτείτε το. Πρώτα θα αδειοδοτήσετε τα ΜΜΕ και μετά θα συζητήσουμε για το ποιος στηρίζει ποιον». 

Ο βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «είμαστε εδώ στο ίδιο έργο θεατές. Ίδια κυβέρνηση με αυτή του Ιανουαρίου χωρίς όμως την ελπίδα. Η ελπίδα έγινε λεπίδα, όπως είπε το ΚΚΕ προεκλογικά. Ίσως. Το σίγουρο είναι πως η λεπίδα έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όμως στο μνημόνιο στόμωσε» και ξεκαθάρισε ότι «ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν σας τη δίνουμε. Γιατί αντιπροσωπεύετε όλα όσα μας έφεραν εδώ και όσα δεν μπόρεσαν να μας βγάλουν από την κρίση. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί εμείς και εσείς δεν είμαστε φίλοι. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Γιατί οι φίλοι μας είναι εχθροί σας και το αντίστροφο». 

Χαρακτήρισε μάλιστα την κυβέρνηση «ψεύτες» και πρόσθεσε ότι «όχι τον Γενάρη που το ψέμα ήταν χιονοστιβάδα. Όχι με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που αν υπήρχαν καλλιστεία πολιτικού ψέματος θα έπρεπε να κυκλοφορείτε με κορδέλες μέσα στην Βουλή. Είστε ψεύτες γιατί συνεχίσατε τα ψέματα σε αυτές τις εκλογές, γιατί συνέχισε τα ψέματα χθες ο πρωθυπουργός. Δεν έχετε πια δικαιολογία. Δεν είστε πολιτικά αφελείς, είστε καθ’ έξιν ψεύτες». 

Πρόσθεσε ότι δε ότι «είπατε ψέματα για το παράλληλο πρόγραμμα. Μας το περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Γιατί προεκλογικά το παράλληλο πρόγραμμα ήταν σε παράλληλο σύμπαν, ήταν πρόγραμμα φαντομάς». 

Αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στις διοικήσεις των Τραπεζών. «Η Αυγή άρχισε να χρησιμοποιεί το έωλο επιχείρημα για αφελληνισμό των διοικήσεων που πάντα διέσωζε διεφθαρμένες τραπεζικές διοικήσεις, ενώ δεν κάνατε τίποτε για το πρόβλημα που καταγγέλλετε εφτά μήνες. Αλλάξατε μόνο την διοίκηση της Εθνικής με τα ίδια κριτήρια που άλλαζε πάντα: κομματικά. Αν φταίνε οι διοικήσεις για την καταστροφή των τραπεζών, τι θα κάνετε; Θα τις αφήσετε χωρίς να τιμωρηθούν; Γιατί δεν μας λέτε τις προθέσεις σας; Γιατί και εδώ συνεχίζετε να φτιάχνετε χωριά Ποτέμκιν;», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Το Ποτάμι δεν ήρθε στην πολιτική σκηνή για να λέει μόνο όχι. Δεν χρειαζόμαστε διαπιστευτήρια, το έχουμε ήδη αποδείξει. Ό,τι είναι σωστό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό θα το στηρίξουμε. Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να πούμε και τι προτείνουμε. Τι περιμέναμε να ακούσουμε», υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Θεοχάρης. 

http://www.protothema.gr/politics/article/515670/haris-theoharis-kata-nikou-pappa-thesmiki-apotuposi-tis-diafthoras-adi-tis-katapolemisis-tis/