animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

2-9-2015 Ανακοίνωση ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισες-συνάδελφοι
      Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός.  Μέσα σε μια ήδη κατεστραμμένη οικονομία και στην απόλυτη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, έρχεται ο δυσκολότερος χειμώνας για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. 
Η κυβέρνηση, αφού πρώτα απαξίωσε κάθε έννοια δημοκρατικής έκφρασης παραβιάζοντας τις ξεκάθαρες εντολές του Ελληνικού λαού, παρέδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές και παραιτήθηκε μπροστά στο βάρος των ευθυνών της.  Φέτος στη ΔΕΘ είναι πλέον παρελθόν το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στην θέση του οποίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα παρουσιάσει τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου. Ιδιωτικοποιήσεις 50 δις ευρώ με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, φοροεπιδρομή και αύξηση ΦΠΑ, μειώσεις μισθών – συντάξεων, καταστροφικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και αλλαγές στα εργασιακά με σκοπό την εξόντωση των εργαζομένων και την πλήρη αποδυνάμωση των συνδικάτων. Το νέο υφεσιακό πακέτο μέτρων έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται με πρώτα θύματα τους συνταξιούχους και αποτελεί την "ταφόπλακα" της ελληνικής οικογένειας.
       Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική εικόνα η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ συνεχίζει να αγωνίζεται μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να προασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
       Με αφετηρία τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, συμμετέχουμε στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της συμπρωτεύουσας στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ΔΕΘ, διαδηλώνοντας για:
  •   Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων-εκποιήσεων του φυσικού αγαθού του ΝΕΡΟΥ καθώς και των Δημοσίων Επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας-στρατηγικής σημασίας.

  • Την ισχύ των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και το σεβασμό του αποτελέσματος αυτών (ΣΣΕ).


  • Την ένταξη νέων πόρων στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού ώστε να μην καταστραφούν οι συνταξιοδοτικές προσδοκίες των εργαζομένων και να μην φτωχοποιηθούν οι συνταξιούχοι μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς.


  • Την ανασυγκρότηση του ΟΜΕΔ ως ενός αποτελεσματικού μηχανισμού μεσολάβησης υπέρ των δικαιωμάτων των πιο αδυνάτων (εργαζομένων) έναντι των επιδιώξεων των επιχειρηματιών.


  • Την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την απορρόφηση της ανεργίας των νέων και των μακροχρόνια ανέργων.

  • Συναδέλφισες-συνάδελφοι
          Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη αποτελούν μόνο την αρχή. Όσο περνούν οι μέρες και υιοθετούνται και άλλα μέτρα, τόσο θα δυναμώνει και η δική μας πάλη ώστε να αποκρούσουμε την νέα σκληρή επίθεση στα δικαιώματά μας.
           Είμαστε όλοι ενωμένοι, σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Μέχρι τις εκλογές θα υπάρξει μόνο ένα «αναγκαστικό» διάλειμμα με ανέξοδες υποσχέσεις. Το τρίτο μνημόνιο περιγράφει σαφώς τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
          Η κυβέρνηση άφησε στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους για τους οποίους έληγε η ΣΣΕ, μεταξύ των οποίων και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.  Υποταγμένοι απόλυτα στις επιθυμίες των δανειστών, ανακάλεσαν τον νόμο που είχαν ψηφίσει μόλις στις 5/7/15 καταργώντας έτσι την 6μηνη μετενέργεια. Η ΟΜΕ/ΕΥΔΑΠ έχει ήδη συντάξει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα για την άμεση υπογραφή ΣΣΕ.
          Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση γύρω από την Ομοσπονδία μας προκειμένου να αποκλείσουμε κάθε κίνδυνο, να κατοχυρώσουμε πλήρως τα εργασιακά μας δικαιώματα και να πετύχουμε την βελτίωση της εργασιακής μας θέσης.
    Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
    ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ !
    ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ
        
        
                                               Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
        Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
    Σινιώρης Γιώργος                                 Κιόσης Χρήστος