animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ 28.9.2015

29 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ  28.9.2015

            Είναι η πολλοστή φορά που το ΣΕΚΕΣ καταφεύγει σε ψεύδη και λασπολογία και διαστρεβλώνει τα γεγονότα προκειμένου να στρέψει αλλού την προσοχή και όχι στην ουσία, κυρίως όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει άμεσα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. 
Σε απάντηση του συκοφαντικού και δυσφημιστικού Δελτίου Τύπου του ΣΕΚΕΣ με τίτλο “Άμεση αντικατάσταση του κυρίου Γενικού και παραπομπή του θέματος σε κάθε αρμόδια αρχή” και προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο κ. Καραγιάννης Γιώργος, Γενικός Διευθυντής, ουδέποτε υπήρξε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.  Ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια έχει διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξή μας και τις θέσεις της.  Επιπλέον πάγια θέση μας είναι να καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβατική πράξη από όποιον και αν προέρχεται χωρίς διακρίσεις.  Η Δικαιοσύνη πρέπει απερίσπαστη να κάνει το καθήκον της και να διερευνήσει άμεσα τις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Από τα δημοσιεύματα των τριών έγκριτων Κυριακάτικων εφημερίδων, τα οποία τόσο το ΣΕΚΕΣ υιοθετεί πλήρως και τα αναπαραγάγει αλλά και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι δεν έδωσαν καμία διάψευση, είναι προφανές ότι το θέμα αυτό αφορά εξ ολοκλήρου το ΣΥΡΙΖΑ, με βασικούς πρωταγωνιστές το «Θείο», τους «κουμπάρους» και το «συμφοιτητή», παρουσιάζει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Κάπως έτσι  σκοπεύουν να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για δήθεν καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Η ΔΑΚΕ - ΕΥΔΑΠ δεν συνηθίζει να εκδίδει ανακοινώσεις για κάθε δημοσίευμα που αφορά στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς ενδελεχή έλεγχο της βασιμότητάς του. Πρωταρχικός μας σκοπός και κύριο μέλημά μας δεν είναι η ευκαιριακή αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων με στόχο τον φτηνό εντυπωσιασμό και την προσπόριση συνδικαλιστικού οφέλους όπως κάνει συστηματικά το ΣΕΚΕΣ.  Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα διακυβέρνησης της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ μας δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξουμε.
Δυστυχώς, σήμερα πέρα από τις αστειότητες του ΣΕΚΕΣ τόσο ευρύτερα όσο και μέσα στην ΕΥΔΑΠ τα πράγματα είναι τραγικά και οι προβλεπόμενες εξελίξεις θα είναι καταστροφικές τόσο εις βάρος των εργαζομένων όσο και του δημοσίου του χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, για τον οποίο τόσο πολύ υποτίθεται ότι κόπτεται το ΣΕΚΕΣ.  Ας ασχοληθούν με τα μέτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση την οποία στηρίζουν εις βάρος των εργαζομένων κι ας μην ρίχνουν «την μπάλα στην εξέδρα».
Η Διοίκηση Παπαδόπουλου – Μπενίση, μέσα στη γενικότερη απραξία της προτίμησε να σιωπήσει επί του θέματος και αντί να προβεί άμεσα στη διερεύνηση του, έσπευσε από τις 22.7.2015 να εισηγηθεί άρον-άρον στο ΔΣ την Εργολαβία Ε848 με αντικείμενο «τοποθέτηση νέων παροχών και εργασίες  δικτύου ύδρευσης περιοχής τομέα Αθηνών» ύψους 4.300.000 εκ ευρώ (ακολουθούν και οι υπόλοιποι τομείς).  Γιατί τέτοια βιασύνη όταν έχει παγώσει όλα τα υπόλοιπα θέματα;
Σε συνέχεια των παλινωδιών τους έσπευσαν να ενδώσουν στις πιέσεις των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και αντικαθιστούν, μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικού Προγραμματισμού και Ελέγχου και τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωτικών Λειτουργιών – των πιο νευραλγικών Γενικών Διευθύνσεων- με δύο στελέχη που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο αλλά μόνο τους προσόν είναι η απότομη στροφή τους και ενεργή στήριξη τους στο ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτή είναι η «αξιοκρατία» και η «αποκομματικοποίηση» της νέας κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.  Δεν περιμένουμε τίποτα θετικό πλέον από τη διορισμένη διοίκηση καθώς μόνο μέλημα της είναι η πλήρης ικανοποίηση των «εξυπηρετήσεων» των κομματικών τους συντρόφων και όχι το συμφέρον της Εταιρείας.
Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης, μία Εταιρεία πρότυπο στην Ευρώπη, να έχει γίνει στόχος αρνητικών δημοσιευμάτων που θίγουν την αξιοπιστία και το κύρος της.  Με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ