animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

3 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


        Όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις φορές και πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, ο ίδιος ο Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ, που τώρα κρύβονται, έκαναν περιοδείες στα γραφεία μας και έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις ότι δήθεν θα ακύρωναν την ιδιωτικοποίηση του νερού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα».  «Δεν μας δεσμεύουν τα μνημόνια, θα σταματήσουμε κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης μόλις αναλάβουμε την Κυβέρνηση».  «Θα καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ».  Κοίταζαν τους συναδέλφους στα μάτια και τους έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ συνειδητά, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους!  Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα πολλά ψέματα που είπαν προεκλογικά και τελικά έκαναν τα ακριβώς αντίθετα. 
Αντίστοιχες επισκέψεις έκανε για τους δικούς του ψηφοθηρικούς λόγους ο Καμμένος δηλώνοντας τότε: «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην ΕΥΔΑΠ αλλά και στην ΕΥΑΘ και στις εταιρίες διαχείρισης υδάτων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μάτι των δανειστών». «Για να είμαστε απόλυτα σαφείς, το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό.» 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η νέα διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ, δεσμευόταν πριν λίγο καιρό τόσο στην Βουλή των Ελλήνων όσο και στους Εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα προάσπιζαν την ΕΥΔΑΠ από κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης. Τώρα πλέον ομολογούν και οι ίδιοι ότι δεν μπορούν να μας προσφέρουν καμία διασφάλιση και μας προετοιμάζουν για την έναρξη των σχετικών διαδικασιών σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου. 
        Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, χωρίς καμία ντροπή, φέρνει στην Ελλάδα το καταστροφικότερο μνημόνιο, που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή για όλους, αυξήσεις ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, Εισφορά Αλληλεγγύης, μειώσεις μισθών και συντάξεις πείνας, ομαδικές απολύσεις, αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, κατασχέσεις ακόμα και για την πρώτη κατοικία. Το χειρότερο όλων είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρόγραμμα μαμούθ 50 δις ευρώ από αυτούς που είχαν δεσμευτεί να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον.
        Προχωρούν άμεσα την ιδιωτικοποίηση του νερού ενώ όλοι γνωρίζουμε τις δραματικές επιπτώσεις για τους πολίτες και τους εργαζόμενους που θα είναι : μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων, υποβάθμιση της ποιότητας και κατάργηση όλων των μέτρων προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, μαζικές απολύσεις.  Όλα αυτά γιατί φιλοδοξούν να εισπράξουν λιγότερα από 100 εκ ευρώ, όταν με χαρακτηριστική ευκολία πέταξαν 500 εκ ευρώ για την επισκευή των σάπιων αεροσκαφών.  Έτσι εννοούν το νοικοκύρεμα και την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού λαού.
        Με τη γνωστή πια σε όλους ανευθυνότητα και αφερεγγυότητα που τους διακρίνει, άφησαν στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και της ΕΥΔΑΠ, μειώνοντας τη διάρκεια της μετενέργειας από τους 6 στους 3 μήνες, χωρίς να λάβουν καμία πρόνοια για μεταβατικό διάστημα στις συγκεκριμένες Συλλογικές Συμβάσεις.  Η Διοίκηση αντί να κωλυσιεργεί οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
        Η συγκυβέρνηση, μετά από απανωτές γκάφες και τέτοια παταγώδη αποτυχία σε όλους τους τομείς, είναι απορίας άξιο το γιατί διεκδικεί σήμερα την ψήφο των πολιτών.  Γιατί συνεχίζουν ακόμα να μας εμπαίζουν; 
        Η βούληση του λαού είναι ξεκάθαρη και έχει εκφραστεί πρόσφατα : συνεργασία, ενότητα, υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση της χώρας, διασφάλιση της Ευρωπαϊκής της πορείας, όχι άλλα υφεσιακά μέτρα, αλλά αναπτυξιακό σχεδιασμό,  αποκατάσταση των αδικιών και του κλίματος εμπιστοσύνης, όχι στο ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου.
        Οι εκλογές αυτές, είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να γλιτώσει την ολοκληρωτική καταστροφή.  Είναι η τελευταία ευκαιρία των Ελλήνων να επιλέξουν την υπευθυνότητα και τη συνέπεια αντί του φθηνού λαϊκισμού.  Όλοι μας πρέπει να συναισθανθούμε την κρισιμότητα των στιγμών και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ
το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο άγαλμα
του Βενιζέλου, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ΔΕΘ
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης
    Ο Γεν. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος