animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΣΥΜ)ΦΟΡΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»




                                         17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΣΥΜ)ΦΟΡΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

  • Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

          Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αλλεπάλληλες πολιτικές γκάφες και παλινωδίες, παραιτήθηκαν αφήνοντας πίσω τους καταστροφικά αποτελέσματα.
               Όχι μόνο δεν υλοποίησαν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και δεν έσκισαν τα Μνημόνια όπως υποσχέθηκαν. Αντίθετα έφεραν ένα νέο, επαχθέστερο μνημόνιο.  Φόρτωσαν με νέα βάρη τη χώρα και τους πολίτες, με νέα χρέη €90 δις. Αύξησαν υπέρμετρα τη φορολογία σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και όλες τις επιχειρήσεις.  Υποσχέθηκαν ελπίδα και αξιοπρέπεια αλλά οδήγησαν τους Έλληνες στην απόλυτη απογοήτευση και ταπείνωση. 
    Έσυραν τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρώπη, στις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Αύξησαν την ανεργία.  Επιβάρυναν με την αύξηση του ΦΠΑ το καλάθι της νοικοκυράς.         Η ελληνική οικονομία κατρακυλά στην ύφεση, η χώρα επέστρεψε στα ελλείμματα, πάγωσαν κάθε επένδυση αλλά υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας μέσω ταμείου ξεπουλήματος 50 δις ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και το νερό και την ενέργεια.
    Δεν είναι μόνον η οικονομία. Σε επτά μήνες τα πράγματα κατρακύλησαν και στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό.  Ειδικά το μεταναστευτικό έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με τον ίδιο τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι δεν έχει σύνορα η θάλασσα!  Πρόκειται για άγνοια ή για σκόπιμη ενέργεια;  Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και για τα Εθνικά Συμφέροντα.
           Ποτέ, κανένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα σε τόσο λίγους μήνες.  Αυτό είναι το νέο που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί;  Τα ψέματα, ο λαϊκισμός και ο διχαστικός λόγος;  Αποδείχθηκαν πολύ λίγοι.  Κανένας άλλος Πρωθυπουργός δεν σημείωσε ποτέ τόση μεγάλη αποτυχία στην επιλογή των στελεχών του (Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Μητρόπουλος, Μπαλτάς, Χριστοδιλοπούλου, Χαικάλης και λοιποί).  Τα τραγικά λάθη που ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει κόστισαν πολύ ακριβά στους Έλληνες.
         Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας απέδειξε την απειρία και την ανεπάρκειά του. Στην πορεία, απέδειξε την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία του. Και τώρα προεκλογικά αποδεικνύει την αλαζονεία του και την καθεστωτική νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει αρνούμενος να αποδεχτεί κάθε μορφή συναίνεσης και συνεργασίας.
    Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς αποδείχθηκε ακόμα ένα ψέμα τους.  Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μητρόπουλος που ξέχασε να δηλώσει τα εκατομμύρια στην εφορία, Ο Χαικάλης που μετά τις υποκλοπές βρέθηκε και με off shore, η επισκευή των σάπιων αεροπλάνων του Καμμένου που κόστισαν 500 εκ. ευρώ, πέντε φορές πάνω από όσο σκοπεύουν να ξεπουλήσουν την ΕΥΔΑΠ.
          Ταυτόχρονα ο ίδιος ο Τσίπρας, «φιλοξενήθηκε» ολόκληρο το Καλοκαίρι φέτος στη βίλα του εφοπλιστή  Μαρτίνου το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.  Μάλιστα παρέα με τον κοινό φίλο τους μεγαλοεπιχειρηματία, έκοβαν βόλτες με το κότερο του στο Σαρωνικό προσπαθώντας να βρουν λύσεις για την καταπολέμηση της «διαπλοκής, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής».  Δε ρώταγε τον «θείο» Αλέκο Φλαμπουράρη!
    Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πνευματικός πατέρας και δεξί χέρι του Τσίπρα, εργολάβος δημόσιων έργων.  Εν μέσω κρίσης και με παγωμένα όλα τα έργα, η εταιρεία του τότε Υπουργού Επικρατείας, «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» , κατάφερε και όχι μόνο πήρε αλλά πληρώθηκε με διαδικασίες εξπρές, 4 εκατομμύρια μόνο από αυτό το έργο.  Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και στην ΕΥΔΑΠ.  Καταλάβαμε τώρα γιατί βιάζονται κάποιοι στην ΕΥΔΑΠ να προχωρήσουν συγκεκριμένες αποφάσεις…  Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε.
          Λίγες ώρες πριν τη δημοσιοποίηση του θέματος στο κρατικό κανάλι ο Φλαμπουράρης δήλωνε ότι έχει κλείσει την εταιρεία του.   Μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, με δελτίο τύπου, δήλωσε ότι έχει κάθε δικαίωμα να έχει μετοχές στην εταιρεία.  Ε όχι λοιπόν!  Είναι παράνομο και ανήθικο κύριε, να είσαι Υπουργός και να έχεις μετοχές σε εταιρεία που παίρνει έργα από το δημόσιο.  Κανέναν δεν πείθει με τις προσπάθειές του να συγκαλύψει την υπόθεση αλλοιώνοντας τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία.
          Άφωνοι από αγανάκτηση και απογοήτευση παρακολουθούν οι Έλληνες τα αριστερά σκάνδαλα που έγιναν μόλις σε 8 μήνες και αρχίζουν πια να συνειδητοποιούν γιατί φορτωθήκαμε τόσα δισεκατομμύρια χρέος.  Κι είναι πράγματι να απορεί κανείς πόσο θεαματικά γρήγορα αλλοτριωθήκαν από την εξουσία που τους έδωσε ο λαός.  Από τα γεγονότα προκύπτει, ότι αυτοί που περισσότερο φωνάζουν κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι οι ίδιοι βουτηγμένοι μέχρι το μεδούλι στη λαμογιά και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πάντες από την ανικανότητά τους και τις παρανομίες τους
         Έτσι εξηγείται και γιατί στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Βούτση στην ΕΥΔΑΠ, οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι, ασχολήθηκαν μόνο γιατί έχει καθυστερήσει η τοποθέτηση των κομματικών στελεχών σε θέσεις «κλειδιά».  Καμία κουβέντα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, για την μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή της ΣΣΕ μας και για τα άλλα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.  Μόνο το προσωπικά τους συμφέρον!  Είχαν το θράσος όμως να στείλουν e mail σε όλους τους συναδέλφους και να παρουσιάζουν τα 180 από τα 220 καταστροφικά μέτρα του τρίτου μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα ισχύσουν άμεσα.
            Το ΣΕΚΕΣ από τη μια γράφει ότι έχουμε δίκιο και από την άλλη συνεχίζει να συκοφαντεί και να διαστρεβλώνει την αλήθεια.  Δεν είναι όμως η στιγμή να ασχοληθούμε μαζί τους.   Θα έχουμε το χρόνο να απαντήσουμε στα ψεύδη τους αμέσως μετά τις εκλογές.  Αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας από την καταστροφή και η εκλογή μιας υπεύθυνης κυβέρνησης, που μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί.
    Τα λάθη τους μας κόστισαν ακριβά αλλά τα σχέδια τους θα μας κοστίσουν ακόμα περισσότερο.  Υφάρπαξαν την ψήφο του Ελληνικού λαού ήδη δυο φορές τάζοντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που τελικώς έκαναν.  Πόλωσαν και δίχασαν τους Έλληνες. Γιατί;
           Η Δευτέρα μετά τις εκλογές θα σημάνει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις για του Έλληνες.  Οι συνέπειες του μνημονίου με το οποίο δέσμευσαν τη χώρα δεν θα μπορούν πια να κρυφτούν κάτω από το χαλί της προεκλογικής περιόδου.  Έρχεται η ώρα του λογαριασμού.
         Αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε εκβιαστικά οδηγηθεί στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, από το ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ, τώρα θα είχαμε θα ήμασταν πολύ κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια.
        Βεβαίως έγιναν λάθη.  Υπήρξαν αδικίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν.  Όμως πιστεύουμε ότι όλοι διδάχτηκαν από αυτά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μέσα σε όλα τα προβλήματα υπήρχε μια σταθερότητα με ανοδική τάση.  Δεν είχαν κλείσει τράπεζες, δεν υπήρχαν capital control, δεν έμειναν άνεργοι μέσα σε δύο μήνες μαζικά 20.000 εργαζόμενοι.  Δεν έφτασε ποτέ η χώρα μισό βήμα από την έξοδο από την Ευρώπη.
    Ο κίνδυνος ΔΕΝ έχει περάσει. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Τα προβλήματα που είναι μπροστά μας αντιμετωπίζονται μόνο με σκληρή δουλειά, θέληση και αποφασιστικότητα.
             Μόνη υπεύθυνη και σοβαρή φωνή μέσα στο αριστερό χάος, η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη βάση της στον Ελληνικό λαό, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του και δεν μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις.
           Αναγνωρίζει την κρίσιμη κατάσταση για την Ελλάδα και δεσμεύεται για το καλύτερο δυνατό, χωρίς να πέφτει στην παγίδα του εύκολου λαϊκισμού, χωρίς να τάζει ανέφικτα πράγματα.  Στόχος δεν είναι η ανάληψη της εξουσίας.  Στόχος είναι το καλό της χώρας και των Ελλήνων.
    H ανάληψη της Προεδρίας της Ν.Δ. από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σηματοδοτεί την επιβεβλημένη στροφή προς τον κεντρώο χώρο και ταυτόχρονα υπηρετεί με συνέπεια την επιστροφή στις ρίζες της παράδοσης, στο κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό κέντρο.
              Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει προοπτική ελπίδας και ενότητας.
    Αφουγκραζόμαστε τα θέλω και ακολουθούμε τις απαιτήσεις της κοινωνίας και είμαστε εμείς η νηφάλια φωνή απέναντι στην ψεύτικη λαϊκίστικη ουτοπική δημαγωγία που επιμένει να χαϊδεύει τα αυτιά των Ελλήνων.
             Με συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, διασφαλίζουμε την πολιτική σταθερότητα για τα κρίσιμα χρόνια.
    Είμαστε σίγουροι ότι κι άλλοι θα μας ακολουθήσουν σύντομα στο δρόμο της λογικής και της ευθύνης για να επιστρέψει η Ελλάδα μας στην ομαλότητα με επίκεντρο την ανθρώπινη αξία που τόσο υποβιβάστηκε το τελευταίο διάστημα και να επανέλθει η αξιοπρέπεια και η ευημερία στην Ελλάδα όλων μας.
  •  
  • ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


    Για το ΔΣ ΕΚΟ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΔΑΠ
    Η Γεν. Γραμματέας Ρούλα Κωστοπούλου