animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΔΑΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όλοι μας καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας. Οι παράνομες, άδικες, αντισυνταγματικές μειώσεις στους μισθούς μας και στις συντάξεις, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη ανεργία που ξεπέρασε τα 1,5 εκ. συνανθρώπους μας, πολλοί από τους οποίους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, η κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί μετά από αγώνες πολλών δεκαετιών, πλήγωσαν βαρύτατα την ελληνική κοινωνία την τελευταία πενταετία. Η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την κοινωνία πρέπει να σταματήσει με άμεσα μέτρα ανακούφισης των πολιτών.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος μας είναι πραγματικά τραγική και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.
Οι παρατάξεις της ΕΣΚ και ΠΑΣΚΕ είναι αυτές που είχαν τη διοίκηση του Συλλόγου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι ίδιοι άνθρωποι που υπογράφουν σήμερα αυτές τις ανακοινώσεις και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσετε άλλη μια ευκαιρία είναι αυτοί που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχουν να παρουσιάσουν ένα και μόνο επίτευγμα. Την απαξίωση, τη συρρίκνωση και τη διάλυση του Συλλόγου που κάποτε υπήρξε ο πρωτοπόρος, ο μεγαλύτερος και ο πλέον αγωνιστικός στην Εταιρεία. Η ΔΑΚΕ, που δε διοίκησε ποτέ το Σύλλογο, παρέμεινε πιστή στα οράματα και τις ιδέες πάνω στις οποίες χτίστηκε ο ιστορικός αυτός Σύλλογος.
Τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις και ειδικά η ΕΣΚ, κατάφεραν να μετατρέψουν το Σύλλογο σε όργανο των κομματικών τους φορέων, χωρίς συγκεκριμένες δράσεις και όραμα. Όλοι μας ζήσαμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις όπως το Δ.Σ. του Συλλόγου να μην συνεδριάζει επί σειρά μηνών, συνεδριάσεις που τελικά πραγματοποιούνταν να μετατρέπονται σε αγώνες πυγμαχίας με ανταλλαγές ύβρεων ακόμα και συνεδριάσεις που ξέφευγαν από τη λεκτική αντιπαράθεση. Σε όλα αυτά η ΔΑΚΕ προσπάθησε πάντα με συνέπεια και διάθεση για συνεργασία να έχει έναν ρόλο ενωτικό και ισορροπιστικό για το καλό του Συλλόγου και των μελών, του κάτι που αναγνωρίστηκε και από τις άλλες παρατάξεις. Δυστυχώς όμως όλες οι προσπάθειές μας έπεφταν στον τοίχο της αδιαλλαξίας τους και της εμμονής τους σε λάθος πορεία. Το κλίμα αυτό ήταν τόσο προφανές ακόμα και στις ελάχιστες ανακοινώσεις που όλο αυτό το διάστημα δημοσιοποιούσαν, προκαλώντας την οργή και οδηγώντας πολλά από τα μέλη μας σε αποχώρηση.
Αυτά όλα είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στα υπόλοιπα μέλη, από το πιο απλό ζήτημα το να αποφασίσουν τι Χριστουγεννιάτικο δώρο θα μοιράσουν στα μέλη, και τελικά επί σειρά ετών δεν κατάφεραν να μοιράσουν κανένα δώρο, μέχρι και τα πιο σημαντικά, όπως η άρνησή τους να προσφύγουν δικαστικά κατά των μειώσεων των μισθών μας.
Υπήρξε παντελής έλλειψη ενημέρωσης των μελών για τα προβλήματα που τους απασχολούν και πλήρης αδυναμία τους να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση.
Η ΕΣΚ γράφει απροκάλυπτα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, ότι έκανε το παν για να μην υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το 2012. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί θα είχε ως συνέπεια την οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση όλων συναδέλφων. Αν η ΕΣΚ παραμείνει στην ηγεσία του Συλλόγου είναι βέβαιο πως με την αρνητική της στάση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και μεγάλα εμπόδια στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το Μάιο του 2015.
Το ΣΕΚΕΣ, αφού επί δύο χρόνια συνεργάστηκε «αγαστά», ως δεκανίκι της ΕΣΚ, ξαφνικά θυμήθηκε να ρίξει ευθύνες αλλά και να μετακινήσει μαζικά συναδέλφους από άλλους Συλλόγους.
Όλοι έχουν καταλάβει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσουν αποκλειστικά τα συμφέροντα του κόμματός τους στην ΕΥΔΑΠ και όχι τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται ποτέ να ασκήσουν με σοβαρότητα το συνδικαλιστικό τους ρόλο.
Με τις συνεχείς ανακοινώσεις τους το μόνο που κάνουν είναι να απειλούν και να συκοφαντούν. Δεν ασχολούνται, γιατί δεν θέλουν να ασχοληθούν, με τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά αγωνιούν μόνο για τις προμήθειες της ΕΥΔΑΠ και το οργανόγραμμα, μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος. Μέσα σε λίγες ώρες έταξαν τα πάντα στους πάντες για να αναδιπλωθούν αμέσως μόλις τους προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα.
Οι συνάδελφοι όμως έχουν κρίση και άποψη και δεν πρόκειται να παραπλανηθούν με ψεύτικες υποσχέσεις και διχαστικά διλλήματα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να δώσουν και τις λύσεις.
Τους δώσατε πολλές ευκαιρίες όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά απέτυχαν παταγωδώς, φέρνοντας το Σύλλογο στο χείλος του γκρεμού. Μην τους επιτρέψετε να θάψουν και την τελευταία ευκαιρία μας. Με παλαιά υλικά δε χτίζεται το μέλλον του Συλλόγου.
Η διάσπαση και τα κομματικά συμφέροντα οδήγησαν το Σύλλογο στη σημερινή τραγική κατάσταση. Η ενότητα και η συνεργασία θα βγάλουν το Σύλλογο από το αδιέξοδο.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν ότι ο Σύλλογος Προσωπικού πρέπει να ανακτήσει τη δυναμική του παρουσία στο Συνδικάτο, να ενισχύσουν την προσπάθειά μας και να προσφέρουν στον κοινό αγώνα.

Για ένα Σύλλογο με όραμα και οδηγό τη συνεργασία και την ενότητα για το κοινό καλό και την επίλυση των προβλημάτων όλων των συναδέλφων

Η ΔΑΚΕ έχει τις λύσεις και μπορεί υπεύθυνα, 

Αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία