animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΟ Ν.Δ. ΕΥΔΑΠ - ΕΚΛΟΓΕΣ

23 Ιανουαρίου 2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΙΣΟΓΥΡΙΣΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νομίζουν ότι θα αρπάξουν την εξουσία και έσυραν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές απαξιώνοντας το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τραβάνε χειρόφρενο στην πορεία εξόδου από τα Μνημόνια γιατί πολύ απλά χωρίς αυτά δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Λίγες ώρες πριν την προσφυγή στις κάλπες δεν έχουν κανένα σχέδιο και δεν απαντούν σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα, γιατί δεν έχουν τι να απαντήσουν.
Η ιστορική απόφαση Ντράγκι που προσφέρει ρευστότητα πάνω από 1 τρις ευρώ, μπορεί να είναι για τη χώρα μας ανάσα ζωής. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θέσεις του θέλει να μας στερήσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία θέτοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας μας σε κίνδυνο.
Ο Ελληνικός λαός άκουσε εμβρόντητος τις τελευταίες μέρες εκτός από το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» όλα τα σενάρια για τη χρηματοδότηση του «προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ποτέ κατάφερνε να συγκροτήσει κυβέρνηση. Ευτυχώς αυτό δεν θα το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός.

Οι δηλώσεις τους, από την επιστροφή στη δραχμή, μέχρι ότι θα τυπώσουν 100 δις ευρώ, αλλιώς γνωστά και ως «Ραχιλιάρικα», προκαλούν σοκ! Οι ίδιοι τα λένε.
Ρ. Μακρή: Θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ (Flash Κοζάνης- 15/1/2015)
Ν. Ξυδάκης: H κα Ραχήλ Μακρή προσπάθησε να περιγράψει, ίσως όχι τόσο αποτελεσματικά μια διαδικασία που ισχύει στην ΕΚΤ και στο Ευρωσύστημα, ότι μια εθνική κεντρική τράπεζα μπορεί να παράξει ρευστότητα, φυσικά με τη συγκατάθεση της Φρανκφούρτης. (alpha 989- 16/1/2015)
. Παπαδημούλης: Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ένα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, από όλους… (στο twitter)
Για τον ΕΝΦΙΑ σε μία μέρα τρεις διαφορετικές δηλώσεις:
Γ. Τόλιος: Δεν θα πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση (Εκδήλωση ΠΟΜΙΔΑ- 15/1/2015)
Ν.Βούτσης: Ο ΕΝΦΙΑ του 2014, θα πληρωθεί κανονικά, δε θα υπάρξει νομοθεσία για το παρελθόν (Βήμα FM- 15/1/2015)
Ν.Παππάς: Δέσμευσή μας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί (Βήμα FM- 15/1/2015)

Έτσι νομίζετε ότι κυβερνιέται η χώρα; Από τη στιγμή που δε τα βρίσκετε μεταξύ σας, με ποια θέση θα πάτε να διαπραγματευτείτε Με την θέση του κ. Βαρουφάκη : «Είναι προτιμότερος ο θάνατος αν δεν βρεθεί συμφωνία με τους δανειστές»; Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια για άλλους πειραματισμούς.
Και το κορυφαίο ! Χιωτίδης Γ. υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη : «Aν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα, αν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών θα κάνουμε παύση πληρωμών. Κι αν χρειαστεί προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας, θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας μάλιστα ότι με τη μετάβαση στη δραχμή ο κόσμος θα έχει τεράστιο ζήτημα για 1-2 χρόνια.
Αυτή ενδεικτικά είναι η μη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στα φλέγοντα ζητήματα για τους Έλληνες. Τα λένε όλα εσκεμμένα για να υφαρπάξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Αν και όλοι καταλάβαμε το μήνυμα του Τσίπρα περί «πηδήματος» του Ελληνικού λαού, που τόσο γλαφυρά ο ίδιος περιέγραψε σε προεκλογική του συγκέντρωση.
Με την αλαζονεία που τους διακρίνει έδειξαν δείγματα γραφής σε όσους πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί τους. Αφού έπεισαν τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει για ΠτΔ, πέταξαν σα τη μύγα από το ζυμάρι τον Φώτη Κουβέλη ενώ η δήλωση του παρ ολίγον υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Χάρυ Κλυν, με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε τη συμφωνία κυρίων» θα πρέπει να προβληματίσει όσους ονειρεύονται ότι θα συνεργαστούν επιβάλλοντας μάλιστα τους όρους τους στο μέλλον. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με κανέναν γιατί δεν σέβονται κανέναν και τίποτα. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι πρώην σύντροφοί τους στο ΚΚΕ.

Αστυνομία και Δημόσια Τάξη
Μήπως είναι δυνατόν κανένας Έλληνας να αποδεχτεί τις ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ, τον αφοπλισμό των Αστυνομικών;
Ποιος θα προστατέψει την ελευθερία, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των Ελλήνων τότε; Μήπως οι τρομοκράτες και οι κουκουλοφόροι; Πώς είναι δυνατόν να ακολουθήσετε Έλληνες ένα κομματικό σχηματισμό που όχι μόνο δεν καταδικάζει την τρομοκρατία αλλά την υποστηρίζει ως «μορφή πάλης» και σπεύδουν τα στελέχη του να υπερασπιστούν υπόδικους ακόμα και όσους έχουν καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη;

Έλεγχος Δημόσιας Διοίκησης - Προσλήψεις
Κατάργηση όλων των ανεξάρτητων αρχών ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης προανήγγειλε ο ίδιος ο Τσίπρας και πολύ περιγραφικά περιέγραψε το «όραμά» του «ενιαίο και αδιαίρετο ελεγκτικό μηχανισμό που θα εποπτεύει ο ίδιος». Η απολυταρχία στο μεγαλείο της.
Σημειώστε επίσης ότι στις 19/1/15 ο ίδιος ο Τσίπρας εξήγγειλε και την «αναβάθμιση» του ΑΣΕΠ στα πρότυπα που θα έχει τον απόλυτο έλεγχο ο ίδιος. Προφανώς θα προσλαμβάνει με δήλωση «συριζαϊκών φρονημάτων». ΄

Μεταναστευτικό
Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε! Καταγγέλλουν όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές Συμβάσεις και υπόσχονται τον παράδεισο του λαθρομετανάστη. Σκοπεύουν να κάνουν την Ελλάδα μεταγωγικό σταθμό λαθρομεταναστών. Καμία συναίσθηση για τους κινδύνους, κανένας παραδειγματισμός από τη δράση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Υγεία
Σήμερα το σύστημα δημόσιας Υγείας έχει νοικοκυρευτεί ενώ 2.300.000 Έλληνες που μέχρι το 2013 ήταν αποκλεισμένοι σήμερα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε δομές υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης. Μπορούμε να παίξουμε με τις ανθρώπινες ζωές και την επάρκεια φαρμάκων για όλους;
Συνάδελφοι, όλοι θα χάσουμε, αν αφήσουμε να συμβούν τα παραπάνω, γιατί εκτός από το μούσκεμα υπάρχει κι ο πνιγμένος.

ΕΥΔΑΠ
Οι δηλώσεις του ΣΕΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΔΑΠ φανερώνουν την έλλειψη κάθε ίχνους ψυχραιμίας. Έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν και στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων με αισχρές συκοφαντίες.
Από τη μια καταγγέλλουν τον εορτασμό των Θεοφανείων κι από την άλλη ο αρχηγός τους αποφάσισε για πρώτη φορά να λειτουργηθεί, μέχρι περιστέρια πέταγε εκείνη την ημέρα.
Όσο για τη Συλλογική Σύμβαση και τα περί ελεύθερων διαπραγματεύσεων τους υπενθυμίζουμε ότι η ΟΜΕ πάντα ελεύθερα διαπραγματεύεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πόσο «ελεύθερες» όμως μπορεί να είναι στο μέλλον οι διαπραγματεύσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για ανώτατο μισθό 900 € στην ΕΥΔΑΠ;
Η εκστρατεία σπίλωσης και κατασυκοφάντησης της ΕΥΔΑΠ, της Διοίκησής της και των στελεχών της απέτυχε στο παρελθόν θα αποτύχει και τώρα. Αυτή η Διοίκηση που καταγγέλλουν καθημερινά είναι που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια πήρε την Εταιρεία από το χείλος της απαξίωσης και της έδωσε αξία πραγματική, κύρος και προοπτική ανάπτυξης. Αυτά τα στελέχη που κατασυκοφαντούνται όλο αυτό το διάστημα είναι που έφεραν επιτυχίες αλλά και διαφάνεια. Στις προσπάθειες αυτών που βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οφείλονται πολλά από τα οφέλη που απολαμβάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Αν η ΕΥΔΑΠ δεν είχε νοικοκυρέψει τα οικονομικά της, πώς εξηγείται το γεγονός της αποπληρωμής όλου του δανεισμού, η διάσωση του εφάπαξ, η εξόφληση όλων των επίδικων υποθέσεων, η χορήγηση διατακτικών τροφής και τόσα άλλα;
Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα όμως είναι ο ψυχολογικός εκβιασμός στον οποίο υποβάλλετε καθημερινά τους εργαζόμενους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και η προσπάθεια να σπιλώσετε την αξιοπρέπεια και το ήθος τους. Δεν θα περάσει η κατασυκοφάντηση και ο εξευτελισμός συναδέλφων. Κάθε προσπάθειά σας να διχάσετε και να πολώσετε θα πέσει στο κενό! Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα το επιτρέψουν, είμαστε πολλοί και θα παραμείνουμε ενωμένοι.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!


Στις 25 Ιανουαρίου 2015 οι Έλληνες έχουμε καθήκον να αποφασίσουμε για εμάς και τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη ή χρεωκοπία, δημοκρατία ή απολυταρχισμός, ασφάλεια ή τρομοκρατία. Μπροστά ή πίσω!; Πάμε μπροστά. Με την αλήθεια για ένα καλύτερο αύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00.
Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

Υ.Γ. Εμείς Αργεντινή, Βενεζουέλα ή Ουρουγουάη ΔΕΝ γινόμαστε

 Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ