animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π. Δελτίο Τύπου 18-9-2014


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          

      Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ θεωρεί θετικές τις Αποφάσεις του Δ.Σ. της Εταιρείας μετά από σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Αντώνη Βαρθολομαίου, που αφορούν στην ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και όσων βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. 





Αποφάσεις όπως η καθιέρωση ειδικού χαμηλού τιμολογίου για τις τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, τους υπερήλικες, η αύξηση του αριθμού δόσεων για εξόφληση οφειλών και η αναστολή των κατασχέσεων, αποτελούν σημαντική ανάσα για τα νοικοκυριά που πλήττονται από την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

      Επιπλέον η χορήγηση κινήτρων στους κατοίκους του Θριασίου για τη σύνδεση των ακινήτων τους στο δίκτυο αποχέτευσης αποτελεί σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία που θα συντελέσει στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και συμβάλει στη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

      Πρόκειται για μια σειρά ενεργειών που υλοποιούνται ήδη από το 2013 και σε συνδυασμό με τα έργα εκσυγχρονισμού που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, αναδεικνύουν το δημόσιο, κοινωνικό πρόσωπο της Εταιρείας.  Για αυτό ακριβώς το δημόσιο και κοινωνικά ευαίσθητο πρόσωπο αγωνίζεται και η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

      Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη για πιθανή συνεργασία μεταξύ ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, παρόλο που δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, θεωρούμε ότι θα ήταν στρατηγικής σημασίας εγχείρημα που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και υγιή επέκταση της Εταιρείας.

      Μια τέτοια συνεργασία θα ενδυναμώσει τις δύο εταιρείες, ισχυροποιώντας τη θέση τους, θωρακίζοντας τις ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης.

      Η συνένωση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ύδρευσης της Ελλάδας, θα δημιουργήσει έναν μεγάλο, Δημόσιο φορέα, που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σε κεντρικό επίπεδο ζητήματα περιβαλλοντολογικά και διαχείρισης υδάτων.

                                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Σινιώρης Γιώργος  

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κιόσης Χρήστος