animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2015

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι με Απόφαση της Διοίκησης αυξάνεται κατά 45% το ποσό που καταβάλλεται στους εργαζόμενους και αφορά τη δαπάνη φύλαξης των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας λόγω των μειώσεων στους μισθούς μας, η συγκεκριμένη Απόφαση, σε συνδυασμό και με προηγούμενες αντίστοιχες αποφάσεις, ενισχύει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ικανοποιώντας ταυτόχρονα ένα αίτημα που είχε τεθεί τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από τα Σωματεία.
Θετικές για τους εργαζόμενους είναι επίσης οι πρόσφατες Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ που αφορούν:
Τη συνέχιση της διανομής γάλακτος στους δικαιούχους με τη διαδικασία των διατακτικών. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδείχθηκε στην πράξη επιτυχής, καθώς οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι, το πρόγραμμα διανομής ακολουθείται χωρίς τις καθυστερήσεις του παρελθόντος και θεωρούμε πως θα πρέπει να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση.
Την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι που αποτελούσε αίτημα των συναδέλφων.
Την ανανέωση και επέκταση των μέτρων κοινωνικής στήριξης των καταναλωτών που βρίσκονται σε δυσχέρεια λόγω της διογκούμενης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία.
Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί Αποφάσεις του Δ.Σ. της Εταιρείας και για άλλα εξίσου σημαντικά θέματα, όπως την ανανέωση του στόλου των βυτιοφόρων, έχουν σταματήσει οι σχετικοί Διεθνείς Διαγωνισμοί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας.
Παρά τις συνεχείς και έντονες καταγγελίες συναδέλφων και του Συλλόγου Αποχέτευσης για την κακή κατάσταση των παλαιών βυτιοφόρων, τις αναφορές για τεχνικά προβλήματα που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν σε τραγικά ατυχήματα, δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε η συγκεκριμένη διαδικασία. Ελπίζουμε αυτή η κωλυσιεργία να μην είναι αποτέλεσμα ορισμένων κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.
Εφιστούμε την προσοχή τόσο στη Διοίκηση όσο και στα στελέχη της Εταιρείας που ενδεχομένως κωλυσιεργούν να υλοποιήσουν τις Αποφάσεις του Δ.Σ. που στόχο έχουν τη συνεχή και ομαλή λειτουργία της Εταιρείας, ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά όλα τα θέματα.
Με τη ζωή των συναδέλφων και το μέλλον της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να παίζει κανένας. Η Εταιρεία δε πρόκειται να γίνει μέσο ικανοποίησης μικροκομματικών συμφερόντων.
Στην κρίσιμη περίοδο που έχουμε μπροστά μας για τη χώρα και για την Εταιρεία, δεν θα επιτρέψουμε σε μία ισχνή μειοψηφία να δυναμιτίζει το καλό εργασιακό κλίμα που έχουμε χτίσει όλοι μαζί, διασπείροντας καθημερινά ψεύδη, ανακρίβειες, επιδιώκοντας το διχασμό των εργαζομένων και τη δυσφήμιση της ΕΥΔΑΠ.
Απαιτείται σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους ώστε να προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους εργαζομένους.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

 Ο Πρόεδρος
 Σινιώρης Γιώργος

 Ο Γεν. Γραμματέας
 Κιόσης Χρήστος