animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ Ψυχραιμία παιδιά.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες κ συνάδελφοι,
Ξεπέρασε κάθε όριο πλέον η ΠΑΣΚΕ αποχέτευσης. Σε μια ακόμα ένδειξη αντιδημοκρατικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Σωματείου μας ακόμα περιμένουμε όσα στοιχεία ζητήσαμε (μητρώο μελλών, πρακτικά συνεδριάσεων κλπ), ενώ αρνήθηκε όσες εγγραφές νέων μελών κατατέθηκαν εκ μέρους μας, με τη αστεία δικαιολογία ότι οι συνάδελφοι είναι γυρολόγοι, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά των συναδέλφων – εργαζομένων στην αποχέτευση, με τον βαρύτατο αυτό χαρακτηρισμό «γυρολόγοι», τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν μετακινηθεί επί χρόνια από τους Συλλόγους τους.
Όλα αυτά τα χρόνια οι εγγραφές που έκαναν οι κ.κ. Αλεξανδράκης και Ραντίτσας ούτε καν πέρναγαν από Συμβούλιο αλλά είναι συνηθισμένοι να εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Οι κατάφορες και συνεχείς παραβιάσεις του Καταστατικού, η αδιαφορία για τις καταγγελίες μας εκ μέρους της ΠΑΣΚΕ - ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, όταν προσφύγαμε σε αυτή που υπάγεται το Σωματείο, η οποία διά του «συντρόφου» κ. Δημούδη πρώτα μας καθησύχασε ότι θα λυνόταν το θέμα και στην συνέχεια αφού δεν έκανε καμία ενέργεια επικαλέστηκε ότι είναι αναρμόδιος, μας οδήγησαν στην έσχατη αλλά αναγκαστική πλέον λύση της προσφυγής μας στη δικαστική οδό. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε ήδη εναντίον του Προεδρείου Ασφαλιστικά Μέτρα.
Είναι πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά να μην γίνονται δεκτές νόμιμες αιτήσεις, συναδέλφων που πληρούν τα τυπικά προσόντα εγγραφής τους και μάλιστα με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο.
Επιτέλους το Σωματείο πρέπει να λειτουργεί με ευνομία, δικαιοσύνη και διαφάνεια και όχι σαν παραμάγαζο των κομματικών εγκάθετων της ΠΑΣΚΕ.
Όσο αφορά την Ανακοίνωση του Σωματείου της 23-9-2013 πρέπει να σας θυμίσουμε κάποια πράγματα.
Προσλήψεις- Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τις προσλήψεις που οι ίδιοι μπλοκάρατε τότε.
Ασφαλιστικά μέτρα – Αφού κερδίσαμε, μην παρακαλάτε. Απαιτείστε τα αυτονόητα. Εκτός κι αν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Η ΔΑΚΕ εμμένει στην αρχική της θέση ότι η μόνη λύση για τελεσίδικη δικαίωση των εργαζομένων είναι η κύρια αγωγή. Κάθε άλλο μέσο, ακόμα κι όταν είναι κερδισμένο είναι κενό γράμμα αφού δεν εφαρμόζεται. Πείτε όλη την αλήθεια στους εργαζόμενους και μην τάζετε πράγματα που δεν είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε.
Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συναδέλφους και έχει βαρύτατες ευθύνες για τη μη εφαρμογή.
Ευνοϊκές μεταθέσεις – ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Πρώτα ζητάτε παρακαλώντας να εξυπηρετήσετε τους δικούς σας, μέσα στον Αύγουστο, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότηση κάποιου, κι έπειτα διαμαρτύρεστε; Μάλλον διαμαρτύρεστε σε λάθος άνθρωπο. Την υπογραφή όλων των μετακινήσεων έχει βάλει ο δικός σας άνθρωπος, ο Γενικός σας Διευθυντής κ. Κραμποκούκης.
Σκαλωμένος, Τσιμιχόδημος. Θυμάστε όλοι πώς αφού υφάρπαξαν την ψήφο σας, ένα μήνα σχεδόν μετά τις εκλογές, έφυγαν νωρίτερα σε σύνταξη. Αυτό είναι το ήθος της ΠΑΣΚΕ.
Μέσα σε κλίμα απειλών, εκβιασμών, ανασφάλειας και ψεύτικων υποσχέσεων πάμε λοιπόν σε εκλογές τον Οκτώβριο.
Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και την ταραχή σας απέναντι στην επικείμενη ήττα σας, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αυτοεξεφτελίζεστε και να καταρρακώνετε όποιο ίχνος δεοντολογίας καταφέρατε να διατηρήσετε τις τελευταίες μέρες της θητείας σας.
Ψυχραιμία παιδιά.
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ