animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ 23 Ιανουαρίου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

23 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αφού διέλυσαν την ΕΥΔΑΠ, κουβέντα για την ταμπακιέρα


Διαβάσαμε τις δύο πρόσφατες ανακοινώσεις του Σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ αλλά και μια ανάρτηση από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ.  Μετά από τα τελευταία αυτά γεγονότα πρέπει επιτέλους να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Κατ αρχήν στην παράταξή μας «ελαφρολαϊκοί δεξιοί» δεν υπάρχουν.  Τους έχουμε παραχωρήσει όπου χωράνε οι «όπου φυσάει ο άνεμος».  Στις τάξεις μας βρίσκονται μόνο οι γνήσιοι και αυθεντικοί, αυτοί που προασπίζονται μέχρι κεραίας τα ιδεώδη και τις αρχές μας και δε διαπλέκονται με άλλες παρατάξεις.
Κατά δεύτερον θεωρούμε ότι εφόσον έχουν δοθεί υπηρεσιακά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, tablet, οδοιπορικά, υπερωρίες κλπ στους αποσπασθέντες στον τομέα Ασπροπύργου, οι συγκεκριμένες παροχές θα πρέπει να δοθούν και στους υπόλοιπους εργαζόμενους όλων των τομέων, που εργάζονται με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Δυστυχώς όμως, μετά τη συνάντηση του Συλλόγου με τους δύο αβανταδόρους Γενικούς, το μόνο που θα πάρουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους τομείς είναι «χάντρες και καθρεφτάκια.»
Ακόμα και για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ο αρμόδιος Γενικός, τα έχει κάνει μπάχαλο με τα όρια ηλικίας με συνέπεια να έχουν καθυστερήσει σημαντικά.
Την πιο αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι ούτε το Σωματείο ούτε φυσικά το ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ, κάνουν λόγο για την επώνυμη καταγγελία μέλους τους σε σχέση με εργολάβο που έχει κατατεθεί από τις 2 Δεκεμβρίου 2016.
Κι ενώ είναι γνωστό ότι έχουν γίνει αρκετές επιλεκτικές συναντήσεις με τη Διοίκηση αλλά και μυστικές συναντήσεις της Διοίκησης με κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα και προσπαθούν να συγκαλύψουν το πρωτοφανές αυτό γεγονός.
Η Διοίκηση αντί να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες για την παντελή έλλειψη διαδικασιών και ελέγχου των εργολαβιών, προσπαθεί μάταια να τις μετατοπίσει σε απλούς εργαζόμενους βάζοντάς τους απέναντι με εκβιαστικά διλλήματα.  
Οι μεθοδεύσεις αυτές θα πέσουν στο κενό.
Αν δεν ήταν ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο ΔΣ, Αγγελάκης Μανώλης, να αναδείξει το θέμα και να ζητήσει εγγράφως ενημέρωση πιθανότατα να είχαν καταφέρει να αποσιωπήσουν την καταγγελία αυτή.
Αναμένουμε από τον Εκπρόσωπό στο ΔΣ να απαιτήσει σχετική ενημέρωση και εφόσον κρίνει σκόπιμο να μεταφέρει στους αρμόδιους φορείς, ακόμα και στη Βουλή τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην ΕΥΔΑΠ.
Η παρούσα Διοίκηση παρέλαβε το 2015 μια επιχείρηση σύγχρονη που αναπτυσσόταν, πρότυπο για όλες τις ΔΕΚΟ, οικονομικά εύρωστη, με άριστη λειτουργία και «πέτυχε» μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει τα πάντα.
Οικονομική αιμορραγία από εγκληματικές επενδυτικές επιλογές, ραγδαία αύξηση των εργολαβιών από αυτούς που ως αντιπολίτευση κατακεραύνωναν τις εργολαβίες και απαιτούσαν την κατάργηση τους.  Φαίνεται ότι τώρα που κατέλαβαν τις θέσεις στο οργανόγραμμα της Εταιρείας οι εργολαβίες κρίνονται πια παραπάνω από απαραίτητες κι ας εκχωρούνται έτσι όλα τα αντικείμενα της ΕΥΔΑΠ.
Όσο μπάχαλο τα έχουν κάνει στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ άλλο τόσο και χειρότερα τα έχουν κάνει στη διακυβέρνηση της χώρας.
Παρά τις αιματηρές θυσίες στις οποίες επέβαλαν τον Ελληνικό λαό, με το τρίτο μνημόνιο η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο της υπογραφής 
νέων σκληρότερων ακόμα  μέτρων με τέταρτο μνημόνιο.  Όλοι βιώνουμε τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη συνεχόμενη φοροκαταιγίδα, την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις ακόμα και για την πρώτη κατοικία και ζούμε με το διαρκή φόβο από το μόνιμο κόφτη που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.  Όλα αυτά ενώ το σύνολο του Εθνικού Πλούτου και της ΕΥΔΑΠ, βρίσκεται στο Υπερταμείο και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και τραγικές.
Την ίδια ώρα χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να ελέγχουν απολύτως τα ΜΜΕ, συλλαμβάνοντας εκδότες ή σπαταλώντας χρήματα με υπέρογκες διαφημιστικές καμπάνιες όπως αυτή της ΕΥΔΑΠ και άλλων φορέων του Δημοσίου με σκοπό να συμπληρωθεί το πάζλ του ολοκληρωτισμού που θέλουν να επιβάλουν.
Την ώρα που η επίσημη ανεργία καλπάζει πάνω από 23% και θα ήταν πολύ ψηλότερα αν δεν είχαν φύγει χιλιάδες συμπατριωτών μας μετανάστες στο εξωτερικό, αυτοί διορίζουν ρουσφετολογικά συγγενείς και φίλους με παχυλούς μισθούς, προκλητικά αδιαφορώντας για όσους πεινάνε και ζουν χωρίς θέρμανση.


Τα γεγονότα και οι πράξεις τους αποδεικνύουν ότι είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και τη δημοκρατία.  Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος από το τούνελ της καταστροφής που μας έβαλαν με την ανικανότητα και τη βουλιμία τους για την εξουσία.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΟ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΔΑΠ