animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ-ΕΔΑΠ ΓΙΑ ΔΕΘ

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο σε όλους, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά των συναδέλφων για την νέα σχολική χρονιά.
Το φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα θερμό τόσο για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, όσο και για την πορεία της Εταιρείας μας. Ίσως να είναι το πιο θερμό των τελευταίων χρόνων. Και προμηνύει ένα δύσκολο χειμώνα για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, δηλαδή για όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας μας.
Μπροστά σε αυτό τα απαισιόδοξο σενάριο για το άμεσο μέλλον όπως προδιαγράφεται, η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ/ΕΥΔΑΠ), συντονίζει τον αγώνα της για μια ακόμα φορά, με την ΓΣΕΕ και όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Αφετηρία θα είναι η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τόσο στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο μεγάλο και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 μμ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, όσο και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Διαδηλώνουμε τη θέλησή μας για:
• Αποτροπή των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρα- τηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
• Αποτροπή της εκχώρησης του Δημόσιου Πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνής ομίλους.
• Να μπει οριστικό τέλος στις φορομπηχτικές πολιτικές.
• Να σταματήσουν οι πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
• Να μπει ένα τέλος στην βίαιη και αντιδημοκρατική προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Γι’ αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε μόνο μια επιλογή. Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την επαναφορά των δημοκρατικών εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ. Για τις εξελίξεις όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα της ΕΥΔΑΠ θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σινιώρης Γιώργος Κιόσης Χρήστος