animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε -στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων και διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας
μας, όπως σας έχουμε υποσχεθεί από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας- για τα εξής:
Ησυμμετοχή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Συμπρωτεύουσας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μεγαλειώδης και συγκλονιστική για μια ακόμα χρονιά και η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Ηπαρουσία μας ήταν έντονη τόσο στο συλλαλητήριο της ΓΣΣΕ, όσο και στην πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκε στον κόσμο έντυπο υλικό κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Ε.ΥΔ.Α.Π. και της πιθανής ένταξής της στο Υπερταμείο.
Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα η συνάντηση του Προέδρου και του Γραμματέα με τον κλάδο του νερού στην Ελλάδα (Ε.Υ.Α.Θ. και Ε. .Ε.Υ.Α.) και η παρέμβαση του Προέδρου της ΟΜΕ στην συνέντευξη τύπου που οργάνωσε το ΕΚΑ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (παρουσία δημοσιογράφων), όπου συναντήθηκαν όλες οι ΔΕΚΟ που εντάχθηκαν ή πρόκειται να ενταχθούν στο Υπερταμείο, για να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις τερατώδεις αυτές αποφάσεις.
Ηπαρουσία της αποστολής μας ήταν επίσης έντονη και στο περίπτερο της Ε.ΥΔ.Α.Π. στον χώρο της Έκθεσης, όπου πάρα πολλοί συνάδελφοι έδωσαν το παρόν.
Τα ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη σημασία στην παρουσία μας στην Θεσσαλονίκη. Αρκετές ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της ΟΜΕ, οι κυριότερες των οποίων θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (http://eydap-ome.gr).
Ευχαριστούμε πολύ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη μας και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή της ΟΜΕ, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες (οικονομικές κ.α.), στην δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύουμε. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις.
Στην συνεδρίαση του .Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. (14-9-2016):
(1)Ορίστηκαν οι νέοι Γενικοί Διευθυντές της Εταιρείας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους και περιμένουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου Οργανογράμματος να είναι καλά τόσο για την Εταιρεία όσο και για τους εργαζομένους της.
Όπως είχε δεσμευτεί η Διοίκηση η τελική επιλογή έγινε από το πλέον αρμόδιο όργανο της Εταιρείας που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και ο ρόλος της ιδιωτικής Εταιρείας που επιλέχτηκε ήταν συμβουλευτικός. Τονίζουμε ότι κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας η Ομοσπονδία είχε τις επιφυλάξεις της και ήταν σε ετοιμότητα για να προστατέψει τα συμφέροντα των εργαζομένων που συμμετείχαν σε αυτή. Το ίδιο θα κάνει και για τις επόμενες διαδικασίες που ακολουθούν.
(2)Αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της χορήγησης αναδρομικών (μέχρι και το έτος 2015) με την μορφή διατακτικών τροφής για όλους τους εργαζόμενους με εκατό κουπόνια των έξι ευρώ (600€). Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του έτους θα χορηγηθεί και το ποσό της ωφέλειας για το έτος 2016 για όλους τους εργαζόμενους.
Αγαπητοί συνάδελφοι καθώς η χρονική περίοδος που διανύουμε θα έχει πολλές και ραγδαίες εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε συνέχεια με νεώτερες ανακοινώσεις, ζητάμε όμως και την καθολική υποστήριξή σας σε όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος
Κιόσης Χρήστος