animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ – ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ – ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά της Εταιρείας απόφαση, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων  της ΕΥΔΑΠ διανέμει το 76% των κερδών της Εταιρείας στους μετόχους.
Κι ενώ αρχικά η Απόφαση του ΔΣ ΕΥΔΑΠ προέβλεπε ποσό 0,21 €/μετοχή, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης προτάθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο αύξηση του ποσού αυτού στα 0,31€/μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα στα 33 εκατ. ευρώ αντί των 22 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που δημιούργησαν αυτήν την κερδοφορία όχι μόνο δεν έχουν κανένα μερίδιο από τα κέρδη της Εταιρείας αλλά αντίθετα βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται διαρκώς αφού πλήττονται βάναυσα από την άμεση και έμμεση φορολογία και το νέο ασφαλιστικό, ενώ θα δεχθούν τη χαριστική βολή με το Νόμο για τα εργασιακά που θα ψηφιστεί το Φθινόπωρο.
Στα πλαίσια της άμεσης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ μετά την ένταξή της στο Υπερταμείο, έχει ήδη αποφασιστεί η Επιστροφή Κεφαλαίου, που θα έχει ως συνέπεια η ΕΥΔΑΠ να μην μπορεί να υλοποιήσει το Επενδυτικό της Πρόγραμμα και να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες.
Η κυβέρνηση της «αριστεράς» αποδείχθηκε ικανότατη στο να εφαρμόζει τις πιο ακραίες-σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές ψηφίζοντας με χαρακτηριστική ευκολία όσα κατήγγειλε λίγους μήνες πριν.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν σκληρή μάχη σε όλα τα μέτωπα και δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα των φυσικών και κοινωνικών αγαθών της χώρας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ