animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ-ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ 31 Μαρτίου 2016

31 Μαρτίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Με αξιοκρατικές διαδικασίες ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν το νέο οργανόγραμμα ημετέρων στην ΕΥΔΑΠ"


Μετά από ένα χρόνο επεξεργασίας από μία "υποτιθέμενη" ομάδα δόθηκαν προς διαβούλευση τα αποτελέσματα της εργασίας τους για το νέο οργανόγραμμα.
Η παράνομη διαδικασία που σκοπίμως ακολουθήθηκε, ήταν για να καλυφθεί το πρωτοφανές γεγονός ότι στην ομάδα συμμετείχε, αντίθετα από κάθε κανονισμό και δεοντολογία, η Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της Εταιρείας. Από το κείμενο αποδεικνύεται ότι οι συντάξαντες  υπογράφουν χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση που να τους ορίζει. Κι αν για αυτούς ένας χρόνος αποδείχθηκε λίγος, στους εργαζόμενους που πρέπει να καταθέσουν τις «τεκμηριωμένες» προτάσεις τους, όπως αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα, δόθηκαν μόλις 8 ημέρες.
Στο κείμενο προτάσεων της συγκεκριμένης ομάδας, δεν περιλαμβάνεται καμία τεκμηρίωση για το όφελος και την αναγκαιότητα όλων αυτών των αλλαγών για την Εταιρεία. Δεν υπάρχει καμιά επιστημονική μελέτη στην προσέγγιση του όλου θέματος. Καμία αναφορά δεν γίνεται στις υπηρεσιακές ανάγκες, στον τρόπο επάνδρωσης των οργανωτικών μονάδων, στις θέσεις εργασίας. Υπάρχουν πάρα πολλές αλληλoκαλυπτόμενες δράσεις στις προτάσεις και δεν ευνοείται η αξιοποίηση του προσωπικού. Είναι βέβαιο ότι αν προχωρήσει αυτό το εγχείρημα θα προκύψουν μεγάλες δυσλειτουργίες και ολέθριες συνέπειες για την Εταιρεία.  Η τόσο ελλιπής και ατεκμηρίωτη πρόταση έχει αποκλειστικό στόχο την τακτοποίηση των κομματικών φίλων της Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ.
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις -μαζί με όλες τις άλλες- για «συμμάζεμα» και «εξορθολογισμό» του οργανογράμματος πήγαν περίπατο και αντί αυτού έχουμε τη διεύρυνσή του με την δημιουργία νέων Γενικών Διευθύνσεων.  Καταργούν νευραλγικές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες και ταυτόχρονα συστήνουν νέες χωρίς κανένα αντικείμενο προκαλώντας μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, απλά για να εξυπηρετήσουν τους ημέτερους.
Αν η Διοίκηση Μπενίση-Παπαδόπουλου είχε την ειλικρινή διάθεση για επικαιροποίηση του οργανογράμματος μέσω ουσιαστικής διαβούλευσης με τους Εργαζόμενους και δεν επιθυμούσε την επιβολή με συνοπτικές διαδικασίες των αναχρονιστικών προτάσεών της, όφειλε να καταθέσει μια εμπεριστατωμένη πρόταση και να δώσει τον ανάλογο χρόνο στους εργαζόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Η Ομοσπονδία συνεδρίασε την Τετάρτη 30-3-2016 και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην όλη διαδικασία και στο περιεχόμενο των προτάσεων.
Ήδη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπέβαλε την παραίτησή του από την Επιτροπή Διαβούλευσης για το Οργανόγραμμα.
Θα πρέπει να γνωρίζει η Διοίκηση ότι ένα νέο Οργανόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.
Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν βλάβη στην Εταιρεία και να αποσύρει άμεσα τις προτάσεις αυτές που έχουν αναστατώσει τους εργαζόμενους, με στόχο τον αποπροσανατολισμό τους από τα νέα εξοντωτικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.
                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ