animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Βουλή Θεοδωράκης: Να πει η κυβέρνηση ποιος ήταν ο «Αρχιμανδρίτης»

«Ποια είναι είναι η σχέση ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα κουμάσια της σπείρας που συνελήφθησαν;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Να απαντήσει, τι σχέση έχει με τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, κάλεσε από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις μαρτυρίες τους ότι έγραφαν φιλικά προσκείμενα για τον «Αρχιμανδρίτη», εννοώντας τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. 

«Ποιά είναι είναι η σχέση ανθρώπων του Σύριζα με τα κουμάσια της σπείρας που συνελήφθησαν;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι οι  μαρτυρίες των ανθρώπων που συνελήφθησαν, λένε ότι έγραφαν φιλικά προσκείμενα για τον «Αρχιμανδρίτη». «Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης και ποια η σχέση του με το κύκλωμα», υπογράμμισε.

«Έχετε δει τα πρωτοσέλιδα αυτής της εφημερίδας, που ο διευθυντής της κατηγορείται για αυτή την υπόθεση; Γιατί αυτά τα πρωτοσέλιδα και αυτός ο άνθρωπος πολεμούσε κυρίως τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Δηλαδή στα πρωτοσέλιδά τους ήμουν δωροδοκούμενος από τους ευρωπαίους -δικοί τους οι τίτλοι-, ανιψιός πρώην πρωθυπουργού κι άλλα μυθεύματα, εκπρόσωπος των τοκογλύφων, διαπλεκόμενος», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίσε «αυτά δηλαδή που έλεγαν κι ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ένας κουβάς λάσπη που περιφερόταν από μέσο σε μέσο. Σε ακροδεξιά site, σε δικά σας site, σε δικούς σας υπαλλήλους που έχουν site στο διαδίκτυο. Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι, όπως λέει ο λαός μας». «Και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο εγκέφαλος της σπείρας αρθρογραφούσε αριστερά, συνάδελφοι, για το πόσο κινδυνεύει ο Πρωθυπουργός από τη Google. Γέλασε το διαδίκτυο, αλλά το κείμενο έμεινε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε «και έχει την υπογραφή του ανθρώπου που κατηγορείται ότι είναι αρχηγός αυτής της σπείρας».

Παράλληλα, εξέφρασε απορία γιατί η ΕΥΔΑΠ, που είναι μονοπώλιο, να έχει διαφημιστική δαπάνη 1,5 εκατ. ευρώ. «Αφού λεφτά δεν υπάρχουν;» είπε όλο νόημα και πρόσθεσε  «πώς η ΕΥΔΑΠ ενισχύει μία συγκεκριμένη τράπεζα;». «Γιατί αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι δούλευαν για κάποιους της κυβέρνησης», τόνισε. Υποστήριξε, δε, ότι στο Δημόσιο όλα πρέπει να είναι διαφανή. Να υπάρχουν προκηρύξεις για όλες τις θέσεις.

Σχετικά με το προσφυγικό, ο κ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας  «ο πρωθυπουργός καλύτερα θα ήταν να δώσει μία συνέντευξη Τύπου».  Υπογράμμισε ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος και ότι  το λάθος της Ε.Ε. το κάνουν οι συντηρητικές δυνάμεις. «Εξυπηρετούν την τουρκική πολιτική, που βγάζει λεφτά και κερδίζει πόντους», τόνισε και πρόσθεσε ότι απειλούμαστε με έξωση από τη Σένγκεν. 

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι προτείνουμε τη σύσταση εθνικής επιτροπής δράσης και ένα εθνικό συντονιστή, προειδοποιώντας ότι  υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος μπροστά μας. «Να ενώσουμε τις φωνές μας στο θέμα του προσφυγικού για να μας ακούσει η Ευρώπη Κάποια κράτη θυσιάζουν το κοινό καλό της Ευρώπης στο βωμό κάποιων ενστίκτων», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής. Τόνισε ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και θα πρέπει να κατανέμονται εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και σημείωσε ότι «εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει φύλαξη και των θαλάσσιων συνόρων».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι αν δεν αμφισβητούνται τα συμφέροντα μας το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ρόλο στο Αιγαίο και στα Τουρκικά παράλια. Σχετικά με το Αυστριακούς ανέφερε ότι «οι Αυστριακοί ψηφίζουν με βάση τον φόβο επικράτησης της ακροδεξιάς στην χώρα τους» και πρόσθεσε ότι «όσο καθυστερούμε χάνονται ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο».

Τέλος, χαρακτήρισε πρωτοφανή τη μήνυση που κατέθεσε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου προς τον συνταγματολόγο κ. Σταύρο Τσακυράκη.

http://www.protothema.gr/politics/article/556159/theodorakis-na-pei-i-kuvernisi-poios-itan-o-arhimandritis/