animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δ.Α.Κ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

2 Φεβρουαρίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.  Αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες.  Αποτελεί το πιο απάνθρωπο νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα και  μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση.  Πρόκειται για λεηλασία των συντάξεων με θύματα κυρίως όσους θα βγουν στη σύνταξη από τον Ιανουάριο του 2016.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αρχή μόνο της «διαπραγμάτευσης» η κατάληξη της οποίας είναι βέβαιο ότι θα είναι τραγική. Τα αποτελέσματα των «πετυχημένων» διαπραγματεύσεών της κυβέρνησης τα βιώνουμε σήμερα στο πετσί μας.  Οι δανειστές «πατούν» πάνω στις κυβερνητικές προτάσεις για να διασφαλίσουν αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.  Μέχρι να βγούμε στη σύνταξη οι μισθοί μας θα μειώνονται διαρκώς με την αύξηση των εισφορών μας, οι οποίες όμως δεν θα εγγυώνται ούτε την ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη ούτε καν ότι θα πάρουμε στο τέλος του εργασιακού μας βίου την ελάχιστη σύνταξη. 
Η κοινωνική διάσταση της ασφάλισης που κατακτήθηκε με τόσους αγώνες, καταργείται μέσα σε μια μέρα.
        Σήμερα οι αγρότες, οι επιστήμονες, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν, από όλη την Ελλάδα, είναι στο δρόμο και διεκδικούν το δικαίωμά τους να ζήσουν. 
        Στα κυβερνητικά σχέδια για την εξόντωση μας, απαντάμε με συντονισμένο και μαζικό αγώνα.  Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου παραδίδουμε στους κυβερνώντες το δικό μας μνημόνιο, τη δικιά μας κοινωνική συμφωνία, για μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί.  Για μια Ελλάδα όπου θα ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι κάτω από το ζυγό των δανειστών και των κυβερνητικών συνεταίρων τους, που ενώ εκλέχτηκαν για να μας απαλλάξουν δήθεν από αυτούς τελικά αποδείχτηκε ότι πήραν την εξουσία για να εφαρμόσουν όσα εγκληματικά μέτρα κανένας άλλος δεν διανοήθηκε να περάσει. 


Απαιτούμε:
* Απόσυρση του ασφαλιστικού εκτρώματος και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους φορείς και όχι μόνο με τους εργοδότες
* Επαναφορά των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Όλοι στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.