animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΔΑΠ: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα Πηγή:www.capital.gr

Την τροποποίηση της διάταξης του νόμου 2744/1999 προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών, που αναμένεται να κατατεθεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο, και προβλέπει ότι η ΕΥΔΑΠ μπορεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε όλους τους δήμους της περιφέρειας Αττικής όπως και στο σύνολο της χώρας.

Μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η εισηγμένη θα μπορεί να αποκτά είτε την κυριότητα είτε μόνον τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης –αποχέτευσης των Δήμων ή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ρύθμιση «δύναται να συμφωνηθεί αδαπάνως» η μεταβίβαση της κυριότητας ή της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης.

Σήμερα η εταιρεία μπορεί να απορροφά δημοτικά δίκτυα, αλλά, κατά βάση, σε όμμορες του βασικού δικτύου της περιοχές, διαδικασία για την οποία προβλεπόταν η καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η ΕΥΔΑΠ θα υλοποιεί τις απαιτούμενες επενδύσεις συντήρησης ή ανάπτυξης των δημοτικών δικτύων βάσει όσων προβλέπουν οι συμβάσεις που θα υπογράφει με τους ΟΤΑ. Στις εν λόγω συμβάσεις, που θα στηρίζονται σε συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης, θα καθορίζεται και η τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές όπου η εταιρεία θα αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Πηγή:www.capital.gr