animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

 

Φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ βάζει εμμέσως πλην σαφώς η Κομισιόν - Eπίτροπος Βarnier: Το πόσιμο νερό στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ιδιωτικοποιηθεί - Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας...

Φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ βάζει εμμέσως πλην σαφώς η Κομισιόν.
"Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση", διαβεβαιώνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διαβεβαίωση αυτή αποκτά άμεσα ελληνικό ενδιαφέρον, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να εξυγιάνει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Η Right2Water, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πασχίζει η πρόσβαση στο πόσιμο νερό και στα δίκτυα αποχέτευσης να αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα, συγκέντρωσε 1,5 εκατ. υπογραφές αξιώνοντας από την ΕΕ να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως φέρεται να σχεδίαζε "μυστικά", σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το θέμα είχε προκαλέσει κατακραυγή στη Γερμανία.
Η ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού "δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της ΕΕ, δεν υπήρξε ποτέ πραγματικότητα", επέμεινε σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς M. Βarnier.
Το θέμα ανέκυψε διότι το νερό αναφέρθηκε ως ένα πεδίο ανάμεσα σε διάφορα άλλα για τα οποία η Επιτροπή επεδίωκε να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια, όσον αφορά τις επιχειρήσεις του κλάδου.

www.bankingnews.gr