animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 850.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ



1 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
850.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Επί ένα χρόνο η Διοίκηση δεν έκανε καμία ενέργεια για να εισπράξει τις πάση φύσεως οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ που έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 200 εκ. ευρώ. Ούτε ένα ενημερωτικό έντυπο μέσα στους λογαριασμούς.  Έρχεται τώρα μέσα στο καλοκαίρι να δαπανήσει 850.000 ευρώ για να διαφημίσει για λίγες μέρες, το πρόγραμμα εξόφλησης των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ.
Από ότι προκύπτει από την εισήγηση προς το Δ.Σ,  ο κος Μπενίσης δεν χρειάστηκε "ούτε να πιεστεί αλλά ούτε να εκβιαστεί" για να δαπανήσει το παραπάνω ποσό, επιπρόσθετα από το 1.600.000 ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, όταν για το 2015 που ανέλαβε την Διοίκηση της Εταιρείας οι συνολικές δαπάνες προβολής και διαφήμισης ήταν κάτω από 1.000.000 ευρώ. Επιβάλλεται ως προς την παροχή υπηρεσιών του συμβούλου για το συγκεκριμένο θέμα, εφόσον η δαπάνη είναι στα 150.000 ευρώ, να εισαχθεί προς έγκριση στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.
Είναι προφανές ότι για την συγκεκριμένη απόφαση είναι ενήμερος τόσο ο κος Σπίρτζης όσο και ο κος Τσίπρας, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε καταγγείλει διαφημιστικές δαπάνες μιλώντας για σπατάλες σημαντικών ποσών από το δημόσιο χρήμα από μια εταιρεία νερού μονοπωλιακού χαρακτήρα. Αναρωτιόταν μάλιστα ποιος ο λόγος να δίνεις διαφήμιση και ποιόν ανταγωνίζεσαι; 
Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για τους πολίτες και αφού για μια ακόμα φορά θέλουν να δώσουν χρήματα από το ταμείο της ΕΥΔΑΠ, είναι επιβεβλημένο το παραπάνω ποσό να στηρίξει τους κοινωνικά αδύναμους-μακροχρόνια άνεργους καθώς και τους χαμηλοσυνταξιούχους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαθλίωσε κόβοντας το ΕΚΑΣ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ