animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Την ώρα που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς με την επίσημη πλέον ένταξή της στο Υπερταμείο η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι σφαγιάζονται από τα μνημόνια και τα εξοντωτικά μέτρα, η Διοίκηση αφού "έλυσε" όλα τα υπόλοιπα θέματα της ΕΥΔΑΠ, επέλεξε να φέρει ένα νέο Οργανόγραμμα έκτρωμα, το οποίο θα προσθέσει τεράστια προβλήματα και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην λειτουργία της Εταιρείας.
Μετά από ένα χρόνο "διαβουλεύσεων" και "διαδικασιών", ο Διευθύνων Σύμβουλος έστειλε την τελική πρότασή του για το νέο Οργανόγραμμα της ΕΥΔΑΠ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων και στα Σωματεία, χωρίς να το δημοσιοποιήσει -ως όφειλε- στους Εργαζόμενους αλλά και στα στελέχη της Εταιρείας, δείγμα για μία ακόμα φορά προχειρότητας και κακής οργάνωσης.
Επί ένα χρόνο η Διοίκηση δήλωνε ότι θέλει ένα μικρότερο, λειτουργικότερο, αποτελεσματικότερο, ευέλικτο, με οικονομίες κλίμακας σύγχρονο Οργανόγραμμα. Αντί αυτού παρουσίασε ένα Οργανόγραμμα το οποίο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και ξεχειλωμένο σε όλες τις βαθμίδες. Οι Γενικοί Διευθυντές από 4 γίνονται 6, οι Διευθύνσεις από 22 γίνονται 25 και οι υπηρεσίες από 101 γίνονται 107. Είναι το μεγαλύτερο Οργανόγραμμα από την ίδρυση της ΕΥΔΑΠ που εκτός των άλλων επιβαρύνει οικονομικά την Εταιρεία.
Το Οργανόγραμμα αυτό έχει μόνο τίτλους μέσα σε κουτάκια χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση και αιτιολόγηση για τις αλλαγές που επιφέρει. Συστήνονται καινούργιες Υπηρεσίες χωρίς να γνωρίζει κανείς τον σκοπό και την αναγκαιότητά τους αφού μόνο την επικεφαλίδα γνωρίζουμε. Όπως για παράδειγμα το πρωτοφανές να αποσπάται από την Οργανωτική μονάδα που ανήκει ένα συνεργείο και να βαφτίζεται Υπηρεσία μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τους ημετέρους στην Αποχέτευση. Αντίθετα δεν έχουν συμπεριληφθεί τα τμήματα, ένα αίτημα που επί σειρά ετών έχει θέσει το συνδικάτο.
Δημιουργεί χωρίς την παραμικρή αναγκαιότητα νέες Γενικές Διευθύνσεις που συμπεριλαμβάνουν εντελώς διαφορετικά αντικείμενα μεταξύ τους, όπως η Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών που περιλαμβάνει τον Προσυμβατικό Έλεγχο, την Πληροφορική, το Περιβάλλον, την Έρευνα και τις Κτιριακές Εγκαταστάσεις.
Ρωτάμε την Διοίκηση: Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Γιατί είναι συγκεντρωμένα σε μία νέα Γενική Διεύθυνση; Τι επιδιώκουν; Ποιόν ή ποιά προορίζουν για να αναλάβει την συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση; Μήπως κάποιον ή κάποια που συμμετέχει στον στενό πυρήνα της Διοίκησης και δημιούργησε την συγκεκριμένη θέση μετέχοντας παρόλο που είχε ασυμβίβαστο στην υποτιθέμενη "άτυπη" Επιτροπή Οργανογράμματος; Με αυτά τα στελέχη θα κάνουν έλεγχο στις  εργολαβίες;
Επιβάλλεται η Διοίκηση να απαντήσει.
 Όλες οι αλλαγές που γίνονται έχουν σαν μοναδικό σκοπό την τοποθέτηση κάποιων ημετέρων - φίλα προσκείμενων και όχι για να εξυπηρετηθούν οι πραγματικές ανάγκες της Εταιρείας και η εύρυθμη λειτουργία της.
Όσον αφορά την υποβολή αίτησης για τους υποψήφιους Γενικούς Διευθυντές υπενθυμίζουμε ότι δεν ενημερώθηκε κανείς. Δεν αναφέρεται πουθενά: διαδικασία, κριτήρια, προδιαγραφές, προθεσμίες υποβολής αιτήσεων. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ενώ ξέρουμε ότι εκ των προτέρων έχουν αποφασίσει ποια άτομα θα στελεχώσουν αυτές τις θέσεις. Οι ίδιες αδιάβλητες και αξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες επιλέχτηκε και η Διοίκηση της Εταιρείας θα ισχύσουν και τώρα. Όλα αυτά για να ικανοποιηθούν μόνο και μόνο κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που μεταλλάχτηκαν την κατάλληλη στιγμή.  
Είχαμε προβλέψει για την τραγική κατάληξη του θέματος αυτού, για αυτό ευθύς εξαρχής, αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη διαδικασία. Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν απόλυτα για την απόφασή μας.
Η Διοίκηση θα έπρεπε ειδικά αυτή την περίοδο να είναι πολύ προσεχτική και να μην φέρνει σοβαρά θέματα όπως είναι αυτό του Οργανογράμματος την στιγμή που όπως έχει ανακοινωθεί, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλούμε την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ να παρέμβει άμεσα ώστε να μην υλοποιηθεί η πρόταση αυτή και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Εμείς από την πλευρά μας θα καταγγείλουμε το θέμα όταν θα έρθει στο Δ.Σ. της Εταιρείας και σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ενημερωθούν όλοι για τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις της Διοίκησης.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ


Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γ. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος